16 mei 2022

Wijkschouw Bakel

Vorige week heeft de Gemeente Gemert-Bakel de tweede wijkschouw (kijk in de wijk) van dit jaar georganiseerd. Deze keer werd er een ronde gelopen in Bakel.

Tijdens deze ronde door een dorp of wijk krijgen bewoners de gelegenheid om het gesprek met de gemeente aan te gaan over onderwerpen zoals leefbaarheid, toegankelijkheid en veiligheid van de omgeving. Veelal de kleine ergernissen die leven binnen de gemeenschap. Bewoners krijgen dan de gelegenheid om dit ter plekke toe te lichten en de gemeente kan tegelijkertijd antwoord geven en uitleg geven over bestaand beleid en lopende projecten. Bewoners krijgen dan indien mogelijk direct te horen of problemen meteen worden aangepakt of niet (en waarom niet), of dat de gemeente er mee aan de slag gaat en er mogelijk beleid voor gaat aanpassen.
Kortom een eenvoudige, laagdrempelige manier om samen met inwoners te werken aan een nog betere leefomgeving in onze mooie gemeente.

Ook deze keer was de wijkschouw weer prima georganiseerd door de gemeente. Er werd gestart op het vernieuwde centrumplein van Bakel. Van hieruit is het gezelschap bestaande uit bewoners, dorpsondersteuners, vertegenwoordigers van De Stem Van Bakel, sommige fracties uit de gemeenteraad, handhavers, ambtenaren en wethouders te voet de rondgang gestart richting de Gemertseweg.

Op de Gemertseweg werd aandacht gevraagd voor de snelheid van het wegverkeer, in het bosgebied Hoekendaal/Buytencamp en omgeving waren zorgen over het verdwijnen van bomen als gevolg van bijvoorbeeld stormschade of nieuw/verbouwwerkzaamheden en een eventuele aanplantplicht van bospercelen. Bij de Helmondsestraat ging de aandacht uit naar de veiligheid bij de oversteekplaats, bij de scholen de Bakelaar en de Kleine Kapitein voor parkeerproblemen, bij de Schoolstraat/Auerschootseweg voor het verkeer, in de van de Poelstraat voor de druipende lindebomen met als resultaat zeer plakkerige auto’s en parkeerplaatsen en op het centrumplein voor zwerfafval en het onderhoud van de kruidenborders.

De betreffende ambtenaren en wethouders hebben al deze aandachtspunten genoteerd en toegezegd deze waar mogelijk zo spoedig mogelijk aan te pakken of te gaan onderzoeken waar mogelijkheden voor oplossingen kunnen liggen. Alle aanwezigen krijgen daar op korte termijn ook een terugkoppeling van de gemeente van.

Ook de fractie van het CDA zal (zoals gebruikelijk) gaan kijken wat wij in de raad eventueel als oplossingen voor bepaalde problemen kunnen gaan bieden.

In 2022 zal in de overige dorpen in Gemert-Bakel ook nog een Kijk in de Wijk georganiseerd worden.
Wilt u daarvoor aansluiten noteer dan vast de volgende datums in uw agenda:

  • Dinsdag 17 mei (wk 20) De Mortel
  • Dinsdag 7 juni (wk 23) De Rips
  • Dinsdag 21 juni (wk 25) Gemert-centrum
  • Dinsdag 13 september (wk 37) Handel
  • Dinsdag 27 september (wk 39) Milheeze

U kunt zich hier steeds drie weken van te voren voor aanmelden op de site van de Gemeente Gemert-Bakel.

Wilt u met het CDA in gesprek over deze of andere onderwerpen, bel of mail dan met ons!

Joris van Loon
06-53197616

CDA Gemert-Bakel

[email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.