22 november 2020

CDA Castricum wil Jeugdlintje

Het CDA Castricum bespreekt donderdag 26 november haar voorstel met de raad om een lintje voor de jeugd mogelijk te maken.

Het CDA ziet dat er veel negatieve aandacht is in de social media en kranten over het gedrag van de jeugd. Hun gedrag rondom de Coronacrisis, gebruik van messen en het geweld onder jongeren onderling.

In onze ogen is dit gelukkig een minderheid in onze gemeente. Veel jongeren zetten zich in voor anderen, juist ook in deze moeilijke tijden. Ze komen vaak belangeloos en spontaan in actie en zijn ook actief binnen hun vereniging.

Op dit moment is het alleen mogelijk voor mensen die al jaren actief en betrokken zijn een Koninklijke onderscheiding te ontvangen. Jongeren komen vanwege hun leeftijd hier niet voor in aanmerking.

Het CDA Castricum vindt dat de jeugd ook een speciaal moment verdient waarop we hun inzet kunnen waarderen en erkennen. Zij zijn een inspiratiebron voor hun leeftijdgenoten en voor volwassenen.

Daarom wil het CDA dat er een officiële uitreiking van het  jeugdlintje wordt ingesteld in onze gemeente. We zijn niet de eerste, maar willen dit goede voorbeeld uit gemeenten zoals Heemskerk en Beverwijk graag overnemen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.