02 augustus 2023

De Hempolder

Deze tekst heeft de griffie op Facebook heeft gezet om iedereen te verleiden om te solliciteren op de functie van burgemeester van de gemeente Castricum.

 

Aan de rand van Akersloot, aan de rand van het Alkmaardermeer ligt een beetje verscholen de Hempolder. Een prachtig rustig gebied met mooie vergezichten in een typisch Hollands decor. Rietkragen, kronkelende slootjes, weilanden, dijkjes en de Dorregeestermolen aan de horizon. Maar ook een polder waar nog gewerkt wordt door agrariërs.  Waar het jongvee loopt en het gras gemaaid wordt. Ook zij dragen bij aan het beheer van dit mooie gebied net als Landschap Noord-Holland

Via een landweggetje wandel of fiets je naar de vogelkijkhut. Vanuit de hut heb je prachtig zicht op een ondiepe plas waar veel vogels foerageren. De Grutto, Kievit, Tureluur en Krakeenden zijn volop te zien en soms zelfs de Lepelaar.

Ook bijzondere planten zoals de Rietorchis zijn hier te vinden.

Kortom; de Hempolder is een heerlijke plek om tot rust te komen. Om je gedachten de vrije loop te laten en om te genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

Zelfs als het regent en hard waait!

Dorien Veldt

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.