12 februari 2014

Hondenlosloop beleid nodig

De voorstellen 1 en 2 die de gemeente heeft gedaan, alleen de hondenbezitters konden zich hier niet in vinden. De bewoners zonder honden en agrariërs zagen hier mogelijkheden. De hondenbezitters kwamen met een alternatief. Het verschil is het stuk water, wat voor de honden zeer prettig is in de zomer om af te koelen en wat zij dus als noodzakelijk achten in het gebied.  Zo hebben wij het begrepen uit de gesprekken met de hondenbezitters.

Het CDA Castricum is van mening dat we in de gemeente veilig met elkaar samen moeten kunnen leven, recreëren en spelen. Wij denken dat te realiseren door een hondenbeleid op te stellen. Dit moet door en voor alle belanghebbenden worden gedaan (net zoals bij de dorpsstraat is gebeurd. Dan is er duidelijkheid voor alle partijen. De oplossing die ook moet omvatten een deel voor loslopen en een deel voor aangelijnd. Daartussen een goede scheiding. Dit levert een veilige en duidelijke situatie op voor hardlopers, spelende kinderen, schapen en honden.

Aangezien het de hondenbezitters vooral gaat om een stuk water voor de honden om in de zomer af te koelen (naast dat het een gebied is wat qua ligging zeer gunstig is) is ons voorstel om voor 1 mei een hondenbeleid voor te leggen aan de raad. Tot die tijd wordt één van de twee voorstellen uitgevoerd en gehandhaafd.

CDA Castricum

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.