16 december 2020

Fer Wilms

Raadslid in Beeld

Wie zijn de Castricumse raadsleden? Waarom kozen zij voor de politiek en met welke onderwerpen houden zij zich bezig? In deze rubriek van de Castricummer komen de politici in willekeurige volgorde aan het woord. Dit keer: Fer Wilms, raadslid voor het CDA. ,,Iedere seconde, iedere minuut, iedere dag brengt ons nieuwe mogelijkheden. Ook deze tijd zal eenmaal de goede oude tijd worden”

Inleiding

Opgegroeid in Santpoort en via Egmond verhuisd naar Castricum. Na de middelbare school een aantal jaren in automatisering gewerkt te hebben ben ik ondernemer geworden en dat ben ik tot op heden nog steeds.

Waarom koos u voor de politiek?

Ik ben altijd wel politiek geïnteresseerd geweest. Vroeger thuis veel discussie gehad. Woonachtig in Egmond werd ik gevraagd om actief te worden in de politiek en dat werd het CDA . Na mijn verhuizing naar Castricum ben ik in de gemeenteraad gekozen. Inmiddels met afwisseling, in verband met werkzaamheden en als statenlid, heb ik een aantal termijnen achter de rug.

Was het CDA een logische keus?

Ja. Het CDA paste qua politiek het beste bij mij. Binnen de partij bevind ik mij aan de rechterkant. Hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben maar die wel meewerken aan de verbetering van hun situatie.

Hoe belangrijk is lokale politiek?

Heel belangrijk omdat de lokale politiek besluiten neemt die inwoners direct raken.

Met welk onderwerp houdt u zich het meest bezig?

Na een paar jaar in het sociale domein houd ik mij het meest bezig met infrastructuur, ruimtelijke ordening, financiën en het groen houden van ons buitengebied.

Wat wilt u bereiken voor de inwoners van Castricum?

Op het gebied van infrastructuur zijn dat de onderwerpen Dorpsstraat, de Beverwijkerstraatweg. Ruimtelijke ordening woningbouw met name huur en koopwoningen voor het midden segment en senioren. Het op orde houden van de financiën en het beperken van de lokale belastingdruk. Ik streef wel naar oplossingen of in ieder geval te besluiten hoe dit ingericht moet worden.

Waar mag volgens u meer aandacht voor komen?

Naar een oplossing van het knelpunt Beverwijkerstraatweg / spoorwegen gericht op bereikbaarheid van Castricum.

Onze werkwijze in de gemeenteraad. In 2018 is nadat de Raad een raadsprogramma had vastgesteld besloten is om geen coalitie te vormen maar voor de uitvoering van het raadsprogramma raadswethouders aan te stellen. Bestuurders die met meerderheidsbesluiten van de Raad aan de gang gaan. Ik ben zeer te spreken over deze wijze van werken. Coalitie en oppositie bestaan nu niet meer. Wel partijen die samen besluiten nemen.

fotograaf:

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.