04 juli 2022

Stikstof dossier

Een zeer ingewikkeld dossier. Als CDA Castricum maken wij ons zorgen over wat het gaat betekenen voor de agrariërs, veelal familiebedrijven, in onze gemeente. Maar wat betekent het dan concreet voor hen, hoe gaan we hier het juiste pad kiezen, wat kan de lokale politiek hier in betekenen, etc etc. Veel vragen die we nu nog niet goed in beeld hebben om afgewogen keuzes te maken.
Om onze kennis en kunde sterk te verbeteren, zijn Dorien Veldt en Elize Bon in gesprek met agrariërs. Met ieder gesprek krijgen we weer nieuwe invalshoeken, praktische kennis over het reilen en zeilen van de bedrijfsvoering, juridische kennis, neveneffecten en ook gewoon een goed gesprek over wat zo'n rapport met iemand doet. Samen met de boeren kijken we op welke manier wij, als lid van een landelijke partij, onze invloed kunnen laten gelden bij o.a. het provincie bestuur.

Hier steken we graag de komende weken en maanden tijd in om goed beslagen ten ijs te komen als het ook op de lokale politiek aankomt. Heb je vragen of wil je reageren, dan kan dat natuurlijk altijd via [email protected] of [email protected] We komen graag in contact.

Dorien Veldt en Elize Bon

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.