31 mei 2010

Veel interessante politiek afgelopen week

op de foto staan Maria Overtoom en ik samen met Mirjam Sterk van het CDA

Dinsdagavond: B&W kwam in Castricum langs. De zaal zat zeer vol met veel 60 plussers. Het voornaamste thema was niet de financiën, zoals we hadden gedacht, maar de verkeersproblematiek en de dorpsstraat. Leuke discussies en genoeg input voor het CDA om met al deze opmerkingen haar meningen te vormen.

Woensdagavond: Toerisme & Recreatie presentaties. Een zaal gevuld met ondernemers uit het toerisme (heel breed). We kregen boeiende presentatie van onder andere  het Toeristisch Platform Castricum (kijk ook op www.beleefcastricum.nl), de VVV (met hele interessante en leuke arrangementen om Castricum nog beter op de kaart te zetten) en als laatste de voorgestelde City Marketing strategie voor Castricum: HEERLIJKHEID Castricum. Deze laatste is een term die uit onze eigen historie voortkomt. Hou deze blog in de gaten om de voortgang te volgen.

Donderdagavond: een raadsactiviteit nieuwe stijl. Een avond om als raadsleden nog meer en beter met de bevolking in discussie te gaan. De onderwerpen van vanavond waren de Kadernota Buitengebied. Veel belanghebbende partijen deden hun woord en dit is heel prettig voor raadsleden. Niet beknot tot 5 minuten spreektijd, maar gewoon mee kunnen discussiëren als belanghebbende. Goede punten werden ingebracht die we als raadsleden goed kunnen meenemen voor onze discussie aankomende donderdag in de Carrousel. Voor de Kwaliteitsimpuls Economie Castricum (KEC)was er vanuit de belanghebbende partijen geen belangstelling. Heel jammer, want het gaat toch om de groei van Castricum in economische zin (heel breed). Laten we hopen dat het de volgende keer beter gaat.

Zaterdagochtend:
de CDA Vrouwen organiseerde een bijeenkomst in Zeist. Samen met Maria ben ik er naar toe gegaan. Veel vrouwen die op de verkiezingslijst stonden ontmoet en gesproken. Heel goed voor je netwerk en altijd weer leuk om vrouwen uit heel het land te ontmoeten die ook het CDA gedachtengoed aanhangen. Als mooie afsluiter is er een korte presentatie gehouden van de regiegroep Buitenland. Het EVP vrouwencongres, een congres voor alle Europese vrouwen is er op 8 oktober een congres in Nederland. Hou mijn blog in de gaten om het te volgen.

Dat was het even voor de afgelopen week. Aankomende week Limmen Ludiek!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.