08 juni 2010

VNG Congres in Leeuwarden

Allerlei wethouders, burgemeesters en raadsleden ontmoeten en spreken tijdens het landelijke congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten. In de ochtend allerlei informatiestands bezocht, waar we naast allerlei nuttige informatie over allerlei thema's en van allerlei bedrijven, ook werden bekogeld met gadgets. Een tas vol spullen is de score. Volgende week een verdeelsessie met de fractie.

Tijdens het plenaire gedeelte nam Matthijs van Nieuwkerk de rol van gastheer waar. Dit deed hij op een leuke manier met de gastsprekers Guy Verhofstad (EU lid en voormalig premier van België), Birgit Donker (NRC Handelblad, hoofdredacteur) en Marco Florijn. De rode draad van dit congres was Nieuwe tijden, oftewel het gebruik/misbruik van twitter, hyves, blogs etc. Hoe kun je deze op een goede manier inzetten.

Na de lunch heb ik het deelcongres Recreatie en Toerisme bijgewoond, waar ik met diverse gemeentes en andere belangengroepen hebben mogen discussiëren over de mogelijkheden en visies op dit thema. Veel invalshoeken die we zeker kunnen gebruiken als CDA voor de komende periode.

Dit wordt vervolgd....

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.