04 maart 2019

woningmarkt

CDA: “Deze verkiezingen gaan over de woningmarkt”

CDA-lijsttrekker Dennis Heijnen is duidelijk: “De woningmarkt is het belangrijkste onderwerp van de provinciale verkiezingen. Wij willen snel, meer woningen bouwen. Dat andere politieke partijen de woningbouw dwars zitten is een kwalijke zaak.”

In Noord-Holland is lange tijd te weinig gebouwd. Voor veel mensen is dat ingrijpend. Jongeren kunnen geen eigen thuis vinden. Ouderen kunnen niet doorstromen. Prijzen stijgen en wachtlijsten lopen op. “De provinciale en lokale overheid moet simpelweg zorgen dat mensen een betaalbaar dak boven hun hoofd hebben op de locatie die ze willen. Bijvoorbeeld in de buurt van hun werk, familie of vrienden. Van alle mensen die dat nu niet hebben maakt het CDA een topprioriteit”.

De woningbouw is het CDA menens. Het verkiezingsprogramma doet tal van voorstellen om provinciale belemmeringen weg te nemen. Vaker bouwen aan de rand van stad en dorp bijvoorbeeld, afschaffing van de provinciale ARO-commissie die plannen toetst na gemeentelijke toetsing, gemeenten die bouwen ondersteunen en ga zo maar door. Online is het CDA een petitie gestart voor meer woningbouw.

Wooncongres 7 maart
Donderdag 7 maart organiseert het CDA voor alle inwoners van Noord-Holland een groot woningbouwcongres in het AFAS stadion te Alkmaar. Aanwezigen kunnen hun voorkeurslocatie voor woningbouw aangeven en voorstellen doen om bouw te versnellen. Bouwers laten hun plannen zien voor geïnteresseerde woningzoekenden. De lokale, provinciale en landelijke politiek gaan met de zaal  in gesprek over versnelling van de woningbouw.

Lijsttrekker Dennis Heijnen: “De provinciale verkiezingen gaan dit keer écht ergens over. Blijven we denken in regeltjes en belemmeringen en laten we woningzoekenden wachten, óf gaan we iedereen huisvesten in Noord-Holland en snel veel meer bouwen. Wat het CDA betreft is de keuze makkelijk, als ik de kans krijg gaan we de komende 4 jaar bouwen, bouwen en nog eens bouwen!” 

Meld je hier aan voor het Wooncongres

Agenda Wooncongres

Datum:                7 maart 2019

Locatie:                AFAS Stadion
                            Stadionweg 1 Alkmaar

Agenda Wooncongres

Avondvoorzitter Jelle Beemsterboer (CDA Wethouder Wonen gemeente Schagen)

19:30 – 20:00     Inloop met koffie

20:00 – 20:15     Opening lijsttrekker Dennis Heijnen

20:15 – 21:15     Pitches en toelichting verschillende sprekers

-         Voorzitter CDJA West Friesland Simon Dijk

-          Inittiatiefnemer Woningmakers Martin Bosch

-          Gedeputeerde economische ontwikkeling Jaap Bond

-          Tiny House pionier Marjolein in het klein

-           Staatssecretaris Mona Keijzer

21:15 – 21:30    Sluiting lijsttrekker Dennis Heijnen

Vanaf 21:30        Informeel in gesprek met inwonersgroepen

Alle deelnemers worden uitgenodigd op een grote kaart van de regio met stickers de bouwlocatie van hun voorkeur aan te duiden.

Gratis bier en bitterballen

Foto: Marina van Eijk en Maria Overtoom

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.