27 februari 2024

Wilma van Andel - kandidaat wethouder

Ik ben Wilma van Andel, 41 jaar, getrouwd en moeder van een dochter van 12 jaar en een zoon van 9 jaar. Ik woon in Badhoevedorp, in de gemeente Haarlemmermeer. Ik ben vereerd met het besluit van het CDA-Castricum mij als wethouder voor te dragen. 

Sinds 2012 ben ik betrokken bij de Statenfractie van het CDA in Noord-Holland, eerst als medewerker en, vanaf 2018 tot en met 2023 met een korte onderbreking, als lid van Provinciale Staten. Naast de werkzaamheden voor de Statenfractie heb ik in de gemeente Dijk en Waard als bestuursadviseur voor het college van Burgemeester en Wethouders gewerkt. Daarvoor werkte ik voor de gemeente Heerhugowaard als beleidsadviseur in het sociaal domein.  

In mijn vrije tijd ben ik te vinden langs de lijn bij hockey of voetbal, of lig ik zelf in het zwembad. En doe ik een klein beetje aan hardlopen, maar dat mag niet echt naam hebben. Voor spellen als Triviant of Hitster ben ik altijd in. Verder vind ik het belangrijk actief te zijn op de school van mijn kinderen, ik ben er lid van de evenementencommissie.

Bij het CDA, waar ik na mijn studie politicologie lid van ben geworden, voel ik mij thuis omdat het een partij is die een appèl doet op mensen. De overheid zijn we samen. De gelden van de overheid zijn van ons allemaal, de keuzes die er gemaakt worden zijn van ons allemaal.

Ik verheug me erop te gaan werken in de mooie gemeente Castricum. De regio Alkmaar is een bekend omgeving voor mij en ik ben sowieso dol op het strand en de duinen en daarbij spreekt de combinatie van een stadse en dorpse omgeving mij aan.

De gemeenteraad van Castricum besluit op 11 april over mijn benoeming.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.