Ik ben Tom Berendsen (1983), geboren en getogen in Breda. Hier woon ik nog steeds met mijn vrouw en twee kinderen. Sinds juni 2019 ben ik lid van het Europees Parlement en sinds september 2023 ben ik lijsttrekker van het CDA voor de Europese verkiezingen van 2024. In het Europees Parlement houd ik mij bezig met de onderwerpen en commissies industrie, energie, transport, innovatie en regionale ontwikkeling.

Sinds ik begon in het Europees Parlement is de wereld flink veranderd. De Coronacrisis, oorlog op ons continent en toenemende spanningen op het wereldtoneel hebben grote impact op onze samenleving. Net zoals de gevolgen van klimaatverandering, die we steeds duidelijker om ons heen zien en voelen. Deze onzekere tijden vragen om een krachtig christendemocratisch verhaal dat mensen houvast en perspectief biedt, ook in Europa.

Het is een grote eer en verantwoordelijkheid om als kandidaat-lijsttrekker het stokje van Esther de Lange over te mogen nemen en ik dank haar voor haar onvermoeibare inzet als delegatieleider voor het CDA in Europa de afgelopen 10 jaar.  
 
Ik heb zin in de campagne en de samenwerking met alle kandidaten en vrijwilligers. Samen kunnen we ervoor zorgen dat mensen weer met vertrouwen voor het CDA kiezen op 6 juni.

Volg Tom:

We moeten in Europa samenwerken waar dat ons sterker maakt en elkaar de ruimte geven waar dat nodig is.

Paspoort Tom

  • Geboren: 11 April 1983 in Breda
  • Woonplaats: Breda

Wist je dat Tom...

  • fanatiek supporter is van NAC Breda?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.