Berry Severs

Nu bouwen voor eigen inwoners

Ik ben geboren in Achthoven-Oost en dus IJsselsteiner, omdat Achthoven-Oost toen nog de gemeente IJsselstein was. In mijn jeugd zijn wij dus verhuisd naar Montfoort zonder de deur te verlaten. Ik heb mijn hele lagere school op de Hoflandschool in Montfoort gezeten. Daarna ging ik naar de LTS in Woerden, toen maar de MTS in Utrecht en zelfs nog een jaartje op de HTS in Utrecht.

Toen had ik genoeg van de dagschool en ben ik gaan werken als elektricien bij Kippersluis BV in Nieuwegein. Hier zit ik nu al zo'n 23 jaar lekker op mijn plek. Groene electriciteit heeft mijns inziens de toekomst, omdat dit goed en duurzaam is op te wekken.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd was ik betrokken bij M.S.V. 19 en K.P.J. Montfoort. Ook ontmoette ik mijn vrouw Miranda bij de K.P.J.. Met haar heb ik nu een fijn gezin met twee zonen. Mijn oudste zoon Max is alweer 14 en mijn jongste zoon Thijs is 11 jaar. Ik kwam via K.P.J. in contact met Jeanne de Wit, zij was regisseur bij het toneelstuk van de K.P.J. en toentertijd raadslid voor het CDA in Montfoort. Hier werd mijn interesse voor de politiek gewekt. Ik ben vier jaar fractielid geweest, daarna ben ik raadslid geworden.

 

Foto: Paul van den Dungen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.