Dries Veldman

Versterk de positie van SWOM en senioren

In 1945 ben ik geboren aan de rand van het IJsselmeer in de gemeente Doornspijk. Net na de oorlog op de boerderij (gemengd bedrijf); toen nog volledig zelfvoorzienend zonder elektriciteit en stromend water.

Mijn vader en moeder waren progressieve Gereformeerde Kerkgangers en mijn vader een gedreven bestuurder in het dorp en bij de lokale en provinciale ARP. Ook een echte verenigingsman.

Na de lagere school en middelbare school aan het werk gegaan in administratieve functies.

Mijn ouders hebben ons (8 kinderen) opgevoed met een mensbeeld dat je altijd het goede in de mens kunt vinden. “Blijf positief en heb liefde voor je medemens en je leefomgeving” is o.a. je opdracht. Als oudste voed je mede je broers en zusjes op met dezelfde instelling.

Vrij snel had ik door dat ik een mensen-mens ben. Bij samenwerkende mensen is 1 + 1 meestal meer dan 3. Als personeelsmanager bij de grote bouwbedrijven van Nederland ben ik enkele jaren uitgezonden gedweest naar het midden oosten. O.a. Dubai en Oman. Veel verschillenden culturen ontmoet en ik heb leren luisteren, begrijpen en samenwerken. Dit heeft mij veel levenservaring opgeleverd.

Vanaf mijn 57e ben ik zelfstandig consultant op het gebied van HRM (personeels- ontwikkelings- en organisatievraagstukken).

Ik ben gehuwd en we hebben samen 5 kinderen en 14 kleinkinderen

Sinds een paar jaar weer politiek actief bij het CDA. Kan ook niet anders met een ARP achtergrond.

Respect en waardering voor elkaar en voor je leefomgeving zijn de waarden die mij altijd zijn bijgebleven. Altijd voor elkaar klaar staan om te helpen; vooral de zwakkeren in de samenleving. Heb vertrouwen in de goede wil van mensen; Luister naar elkaar en werk samen.

Het verenigingsleven is het bindmiddel in de samenleving evenals cultuur. Daarvoor wil ik mij ook mede inzetten.

Linschoten en Montfoort hebben een bloeiend verenigingsleven met heel veel actieve mensen die allen een steentje bijdragen aan een “gezonde ”samenleving.

Door als gemeente aantrekkelijk te blijven voor alle leeftijden kunnen we leegloop naar de steden voorkomen. Daarvoor moeten we wel moed en doorzettingsvermogen tonen en ook politieke keuzes durven maken.

Ik ben gehuwd en woon nu samen met mijn vrouw al 34 jaar in Linschoten. Daarvoor hebben we op verschillende plaatsen in Nederland gewoond.

Mijn hobby’s zijn muziek(bastuba), golf, wandelen, reizen, lezen en veel vrijwilligerswerk doen.  O.a. via SWOM het schrijven van levensverhalen, de pap-klok luiden in Linschoten en bestuurslid van SWOM. Voor ANBO ben ik voorlichter geweest op het gebied van WMO in Nederland. Daarnaast ben ik via ANBO gevraagd plaats te nemen in de landelijke cliëntenraad van het CAK als voorzitter.

Met mijn mede forumleden ondersteun ik graag de raadsleden bij het mooie werk in de gemeente Montfoort een gemeente waarin men graag wil blijven wonen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.