12 april 2023

Boekpresentatie 'Bezielende Wijsheid'

Op 24 maart werd het boek Bezielende Wijsheid door Joke van Saane aangeboden aan Pieter Heerma. Tijdens de bijeenkomst waar tal van auteurs en bestuurders aanwezig waren werden ook een tweetal bijdragen toegelicht en voorgedragen. Zo sprak Jaap Smit over ‘vasthoudendheid’, en predikante Petra van der Burg over de deugd van de hoop. Ook gaf Peter Gorter van uitgerij KokBoekencentrum zijn leeservaring mee. 

Lees hier de reactie van Pieter Heerma op de bundel en de leeservaring van Peter Gorter, die Bezielende wijsheid namens Uitgeverij
KokBoekencentrum begeleidde.

Voedsel voor de ziel
Om te ontkomen aan de waan van de dag is het nodig om geïnspireerd te worden. Dit boek helpt daarbij. Het biedt in veertig thema’s nieuwe en oude wijsheid aan vanuit de christelijke traditie, de Bijbel en andere wijsheidsliteratuur. Een boek waar je al naargelang de situatie of context je geestelijke dorst kunt lessen, je ziel kunt laven om geïnspireerd, bemoedigd of gecorrigeerd te worden.

Oude en nieuwe wijsheid in veertig bijdragen
De bundel bestaat uit veertig bijdragen van door de werkgroep en redactie onder leiding van Joke van Saane geselecteerde auteurs, in vier onderdelen: politieke deugden, vormen en rituelen, ‘in tijden van…’ en ‘uit de tradities’.

Samenwerking Wetenschappelijk Instituut met BSV en Theologennetwerk
Deze overwegingenbundel is een uitgave van het CDA Theologennetwerk, het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA en de CDA Bestuurdersvereniging. De uitgave is bedoeld is als inspiratie voor de christendemocratie en kan door volksvertegenwoordigers en bestuurders en kan worden gebruikt ter inspiratie bij ontmoetingen, speciale momenten en vergaderingen.

Bestellen? Dit kan via de uitgeverij (https://www.kokboekencentrum.nl/boek/bezielende-wijsheid/) of stuur een email naar [email protected].

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.