03 mei 2010

Christendemocratie past goed bij de stad

Dat betoogt WI-medewerker Hamilcar Knops in de lente-uitgave van CDV Amsterdam is Ameland niet. Volgens Knops kan in de stad, met haar diversiteit en dynamiek, christen-democratische politiek goed tot haar recht komen. Zowel in het Parool als Trouw trok dit essay de aandacht.
Lees hier het artikel in Trouw
Lees hier het artikel in Parool

 

\r\n\

In Trouw schrijft Hans Goslinga onder meer:

“Maak van een stad geen dorp, waarschuwt Knops in een pleidooi om ruimte voor verschil te maken. De medewerker van het wetenschappelijk instituut van het CDA […] meent dat zijn partij met haar oog voor pluriformiteit en voor de veerkracht van de samenleving geknipt is voor het besturen van de stad.”

Het Parool schrijft onder meer:

“Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart scoorde het CDA slecht in de grote steden. Volgens Knops kun je hieruit niet concluderen dat christendemocratisch denken niet goed bij de stad past: ‘Juist in de stad, met haar diversiteit en dynamiek, komt christendemocratische politiek tot haar recht.’”

Knops zelf concludeert in zijn bijdrage aan Christen Democratische Verkenningen:

“Steden hebben behoefte aan een overheid die niet zichzelf en de eigen blauwdrukken centraal stelt, maar de mensen, hun ambities en betrokkenheid. Christendemocraten horen zich daarvoor in te zetten.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.