04 oktober 2023

Vacature: Nieuwe WI-bestuursleden gezocht

Het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA (WI) is op zoek naar enkele nieuwe bestuursleden die samen met het bestuur, de medewerkers en het CDA willen werken aan de uitdagingen van Nederland voor de toekomst.

Het WI wil een creatieve broedplaats voor politieke vernieuwing zijn. Het instituut werkt vanuit een herkenbare christendemocratische overtuiging, die een rijk vernieuwingspotentieel in zich draagt. Het WI wil het CDA voeden met gedocumenteerde beleidsadviezen, en het publieke debat en de bestuurlijke praktijk inspireren met grondige studies en frisse ideeën.

Het WI-bestuur vormt een klankbord voor de staf, stelt het onderzoeksplan, de begroting, de jaarrekening en het jaarverslag vast en besluit over de publicatie van rapporten. Het dagelijks werk wordt uitgevoerd door een klein team onder leiding van directeur Pieter Jan Dijkman. Aart Jan de Geus is bestuursvoorzitter.

Ter versterking van het bestuur worden enkele nieuwe leden gezocht met het volgende profiel:

  • Ruime kennis van en ervaring in wetenschappelijke en/of bestuurlijke rollen;
  • Aantoonbare verbondenheid met de christendemocratie;
  • Vaardigheid om mee te denken en te lezen met onderzoeken, in de verschillende stadia van het onderzoek;
  • Wij streven naar diversiteit en willen daarom kandidaten met een niet-Nederlandse achtergrond aanmoedigen te solliciteren.

Bestuursvoorzitter De Geus coördineert de werving. Bestuursleden worden voor een periode van vier jaar benoemd met de mogelijkheid van een eenmalige herbenoeming. Het bestuur (elf leden) komt in de regel zes maal per jaar bijeen. Vergaderingen vinden plaats in Den Haag, midden-Nederland en online. Het bestuurslidmaatschap is onbezoldigd.

De vacature is inmiddels gesloten.   

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.