08 juni 2023

Het CDA-Hulst is vastberaden om de parkeerkrapte in de binnenstad aan te pakken.

CDA-Hulst dient motie in tegen parkeer krapte in binnenstad van Hulst.

De binnenstad van Hulst staat voor een groeiende uitdaging: parkeerkrapte. Het CDA-Hulst wilt zich met een motie over dit onderwerp actief inzetten om de parkeerproblematiek aan te pakken en roept op tot concrete actie om de leefbaarheid van onze binnenstad te behouden. De motie is hier te vinden.

In een eerder artikel hebben wij al aangegeven dat er na de bouw van nieuwe appartementen ongeveer 40 parkeerplaatsen te kort gaan zijn in de binnenstad van Hulst. De motie is een belangrijke stap in het streven naar een oplossing voor de toenemende parkeerkrapte. Het CDA-Hulst erkent dat de groeiende vraag naar parkeerplaatsen niet alleen de inwoners van Hulst treft, maar ook bezoekers en ondernemers in de binnenstad.

Met de motie roept het CDA-Hulst het college van Hulst op om de parkeerproblematiek in de binnenstad serieus te nemen en concrete maatregelen te nemen om de parkeercapaciteit uit te breiden. We pleiten voor een integrale aanpak waarbij zowel gekeken wordt naar het optimaliseren van bestaande parkeervoorzieningen als het realiseren van nieuwe parkeermogelijkheden. De motie benadrukt tevens het belang van betrokkenheid van alle belanghebbenden bij het vinden van oplossingen. Het CDA-Hulst ziet graag dat de inwoners van Hulst, ondernemers en andere betrokken partijen actief worden betrokken bij het ontwikkelen van plannen om de parkeerkrapte aan te pakken. Samenwerking en open communicatie zijn essentieel om tot duurzame en effectieve oplossingen te komen.

Het CDA-Hulst roept het college op om de motie serieus te overwegen en de dialoog aan te gaan met alle betrokken partijen. Het is van groot belang dat er concrete stappen worden genomen om de parkeerkrapte in de binnenstad aan te pakken, zodat Hulst een gastvrije en bereikbare stad blijft voor inwoners en bezoekers.

Met de motie als uitgangspunt en de wil om actie te ondernemen, staat het CDA-Hulst klaar om samen met het college en andere partijen te werken aan oplossingen voor de parkeerkrapte in onze binnenstad. Door gezamenlijk onze krachten te bundelen, kunnen we een leefbare en bruisende binnenstad behouden waarin wonen, werken en winkelen hand in hand gaan. De komende tijd zal het CDA-Hulst zich blijven inzetten voor het vinden van oplossingen voor de parkeerkrapte in de binnenstad. Het is een uitdaging waarbij diverse belangen samenkomen, maar het CDA-Hulst is vastberaden om een evenwicht te vinden tussen de bouw van nieuwe appartementen en voldoende parkeergelegenheid. Zo kan de binnenstad van Hulst zich blijven ontwikkelen als een aantrekkelijke en leefbare omgeving voor iedereen

Het CDA-Hulst nodigt alle inwoners van Hulst uit om de motie te lezen en mee te denken over mogelijke oplossingen. Samen kunnen we bouwen aan een betere toekomst voor onze binnenstad en ervoor zorgen dat parkeerkrapte geen belemmering vormt voor de verdere ontwikkeling en groei van onze mooie gemeente 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.