17 november 2023

Kansen voor jongeren: Bouwen aan een sterke toekomst voor onze regio

Jongeren zijn de toekomst, en het is van cruciaal belang dat we hen alle kansen bieden om te groeien en bij te dragen aan de welvaart van onze regio. Het ondersteunen van jongeren in onderwijs, werkgelegenheid en persoonlijke ontwikkeling is niet alleen een investering in henzelf, maar ook in de bloei van onze gemeenschap.

Onderwijs als fundament
Onderwijs is de basis waarop jongeren hun toekomst bouwen. Het is van belang dat jongeren toegang hebben tot kwalitatief hoogstaand onderwijs dat hen voorbereidt op de uitdagingen van de moderne wereld. Dit betekent niet alleen investeren in scholen en leerkrachten, maar ook in het faciliteren van onderwijskansen voor jongeren.

Een uitdaging voor onze regio is het behouden van binding met studenten die naar studentensteden vertrekken voor hun studie. Ze vertrekken om te leren en groeien, maar we willen graag dat ze na hun studie terugkeren om bij te dragen aan onze mooie regio. Het creëren van mogelijkheden voor stages en werkervaring in de regio helpt hierbij.

Werkgelegenheid en persoonlijke groei
Werkgelegenheid is een essentieel aspect van de kansen die we jongeren kunnen bieden. Het creëren van banen en het stimuleren van ondernemerschap in onze regio is van groot belang. Jongeren moeten weten dat er kansen zijn om hier een bloeiende carrière op te bouwen.
Persoonlijke groei is echter meer dan alleen werk. Het gaat ook om de kans om hun talenten te ontwikkelen, betrokken te zijn bij de gemeenschap en hun stem te laten horen. Dit kan worden bereikt door hen aan te moedigen deel te nemen aan verenigingen, culturele activiteiten en vrijwilligerswerk.

Het belang van binding
Een belangrijk aspect van het behouden van jong talent in onze regio is binding. Dani Bracke, kandidaat voor de Tweede Kamer namens het CDA (nummer 43), zet zich actief in voor dit doel. Hij begrijpt dat binding met jongeren die elders studeren essentieel is voor onze regio. Een van de manieren om dit te bereiken is door goed openbaar vervoer te faciliteren. Hierdoor kunnen jongeren tijdens en na hun studie gemakkelijker terugkeren naar onze regio en bijdragen aan de toekomst ervan.

Stem voor de toekomst
Het ondersteunen van jongeren en het creëren van kansen voor hen is een investering in de toekomst van onze regio. Opkomen voor onderwijs, werkgelegenheid en persoonlijke groei is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Op 22 november heb je de kans om te stemmen en Dani Bracke te steunen in zijn inzet voor de kansen van jongeren in onze regio. Samen kunnen we bouwen aan een sterke toekomst voor ons allemaal.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.