19 februari 2022

Werkbezoek haven Walsoorden

Het CDA Hulst heeft vanochtend een interessant werkbezoek afgelegd aan de haven van Walsoorden. De vertegenwoordigers en belanghebbende van de haven hebben de leden van het CDA de laatste stand van zaken mee gegeven over de prangende situatie van de haven. De Gemeente heeft momenteel een aantal onderzoeken uitgezet, o.a. over waterbodemkwaliteit en de kwaliteit van de infrastructuur (kademuur e.d.) Deze onderzoeken zijn van belang voor de verdere onderhandelingen met Rijkswaterstaat (eigenaar van de haven). Er is nog steeds onduidelijk wie de eigenaar wordt na 2023 en wat dat betekend voor de bedrijven en de verenigingen die graag in Walsoorden in en nabij de haven blijven.
Het CDA begrijpt deze zorgen maar al te goed. Lijsttrekker Denis Steijaert: ‘Wat ons betreft werken wij mee aan het herstructureren en opwaarderen van de haven van Walsoorden’. CDA kandidaat voor Kloosterzande, Walsoorden en Ossenisse Carry Nijskens – de Maat vult aan: ‘Momenteel wordt er niet of nauwelijks geïnvesteerd door de bedrijven door de onzekerheid, aan die onzekerheid moet een eind komen’.

Steijaert: ‘Voor de bedrijven zijn er zo’n 170-175 FTE’s werkzaam op- en rond de haven, als de haven een andere eigenaar krijgt dan moeten wellicht de bedrijven uit de haven vertrekken wat banen kan kosten. Wat ons betreft zeer onwenselijk’. Nijskens – de Maat: ‘En uiteraard mogen we de verenigen niet vergeten, zij hebben ongeveer 150 leden die we niet in de kou mogen laten staan!’.

Wij willen Mandy, Martijn Ko en Bas hartelijk danken voor de uitnodiging, hun uitleg vanmorgen en de rondleiding die wij kregen. Het was een interessant werkbezoek waarin de zorgen van de bedrijven en verenigingen goed aan ons zijn overgebracht. Wat ons betreft komt er snel duidelijkheid voor de belanghebbende én werken wij mee aan de herstructurering en het opwaarderen van de haven in Walsoorden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.