11 december 2019

ALV CDA Zeeland "Zeeuwse perspectief op stikstof"

Woensdag 11 december - HEINKENSZAND - Met sprekers als Joris Baecke, Tom Berendsen, Alexander Bolomey, Anton Geluk, Marcel Ganzeman en Joost de Goffau bleek de ALV van CDA Zeeland weer een succes! In vergadercentrum De Stenge te Heinkenszand kwamen we met de leden bijeen om te praten over stikstof.

Paneldiscussie

Met een discussie tussen heren uit diverse sectoren, werd stikstof vanuit allerlei hoeken belicht: natuur, Provincie, de bouw, Europa, landbouw en vanuit ondernemerschap. Welke effecten de huidige problematiek heeft op de sectoren werd uitvoerig besproken. Dit heeft tot sterke inzichten geleid voor alle partijen.

Toespraak Tom Berendsen

Europarlementariër Tom Berendsen was aanwezig om eenieder te bedanken voor de inzet tijdens de Europese campagne van mei dit jaar. Hij gaf tevens een korte update over Brussel.

Update Den Haag

Ondanks dat Kamerlid Joba van den Berg niet aanwezig kon zijn bij de ALV, voorzag ze ons wel van informatie dankzij een uitgebreide presentatie. Hierin werden tevens diverse datums gecommuniceerd waarbij ze Zeeland bezoekt. Dit waren er genoeg, dus we hopen haar zeker weer snel te zien op een CDA-activiteit. 

Conclusie

CDA Zeeland blikt terug op een boeiende avond vol informatie over stikstof en updates vanuit de diverse lagen van het CDA. We bedanken iedereen voor de aanwezigheid!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.