08 september 2023

Easther Houmes en Dani Bracke namens Zeeland op landelijke CDA-lijst

Vrijdag 8 september - ZEELAND - De kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in november is deze week bekendgemaakt. Easther Houmes verschijnt op plek 17 en Dani Bracke op plek 44. Deze aankondiging komt na een zorgvuldige selectieprocedure en hoopt op steun van de afdeling Zeeland tijdens de ALV van maandag aanstaande.

Easther Houmes is al enige tijd actief binnen het CDA. Ze is sinds 2022 gemeenteraadslid in Goes. Verder is zij medewerker van de CDA-fractie in Provinciale Staten en online-adviseur voor Tweede Kamerlid Joba van den Berg. Ze heeft zich ingezet voor kwesties als discriminatie en racisme, regionale bereikbaarheid en het verenigingsleven. Als Tweede Kamerlid hoopt ze deze inzet voort te zetten en de belangen van Zeeland op nationaal niveau te behartigen.

Dani Bracke, een opkomend talent in de politiek, heeft de aandacht getrokken met zijn frisse ideeën en vastberadenheid om de uitdagingen van Zeeuws-Vlaanderen aan te pakken. Bracke is bestuurslid van CDA Hulst en burgercommissielid. Hij heeft zich speciaal gericht op onderwerpen als openbaar vervoer en jeugd. Als Tweede Kamerlid streeft Bracke ernaar om een stem te geven aan de jongere generatie en hun perspectieven.

Easther Houmes: "Op dit moment zie ik een belangrijke opdracht voor me om het CDA weer op de kaart te zetten. Er zijn veel mensen nu die zich afzetten, nieuwe partijen beginnen of zich erbij voegen. Daar geloof ik niet in, want je bent groot geworden door een bepaalde partij. Je moet je afkomst niet verloochenen. Ik geloof in een vitale regio, staan voor waar je in gelooft, en naast Zeeland ook jongeren, vrouwen en de Antillen, Surinaamse, Indonesische en Molukse Nederlanders een stem geven in de Kamer."

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.