12 september 2019

Het einde voor pont Sluiskil?

Woensdag 11 september  - SLUISKIL - In 2020 kan de pont volgens het stichtingsbestuur niet meer varen. Van dit bericht is de CDA-fractie geschrokken. Het CDA stelt daarom vandaag vragen over het pontje aan Gedeputeerde Staten.

In de media lezen we dat het pontje bij Sluiskil een financieel nadeel heeft door mechanische problemen. Tijdens ons bezoek aan het pontje en het stichtingsbestuur op 9 september jl. werd gemeld dat er nog financiƫn zijn tot eind van dit jaar. In 2020 kan de pont volgens het stichtingsbestuur niet meer varen omdat de geldmiddelen dan zijn uitgeput. Van dit bericht is de CDA-fractie geschrokken. Naar aanleiding hiervan hebben wij onderstaande vragen aan het college:

1. In hoeverre is er vanuit de stichting van het pontje contact geweest met het provinciebestuur?

2. Kan het college aangeven in hoeverre door het stichtingsbestuur is voldaan aan de opdracht die door Provinciale Staten is meegegeven bij het besluit van twee jaar geleden om tijdelijk financiƫle middelen beschikbaar te stellen? Kan het college met name aangeven hoe het destijds genoemde businessplan vorm en uitwerking heeft gekregen?

3. Kan het college aangeven wat het belang van het pontje is voor de gebruikers (naar schatting ca. 150 scholieren) uit Sluiskil en Sas van Gent?  Wat zijn de gevolgen voor scholieren als de Sluiskilbrug 15 uur per dag openstaat?

4. Weet het college of onderzocht is welke eigen bijdrage door de gebruikers geleverd wordt en geleverd kan worden voor het in stand houden van deze overtocht?

5. Weet het college of onderzocht is in hoeverre er draagvlak is bij andere financiers, bijvoorbeeld het bedrijfsleven, om structureel bij te dragen aan het in stand houden van deze overtocht?

 

6. Heeft het college contact met Rijkswaterstaat over de gevolgen van lange openingstijden van de Sluiskilbrug? Zou het college in dit kader een bijdrage van Rijkswaterstaat aan het in stand houden van de overtocht middels het pontje bij Sluiskil willen bespreken met Rijkswaterstaat? 

Foto: PZC.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.