19 december 2019

Kerstbrief Europa door Tom Berendsen

Donderdag 19 december - STRAATSBURG - Beste CDA’ers, deze brief schrijf ik vanuit Straatsburg, waar we de laatste sessie van het Europees Parlement van 2019 hebben. Het was een bijzonder jaar. Op 23 mei 2019 werd ik met 28.579 voorkeursstemmen gekozen tot Europarlementariër. Een bijzondere eer en verantwoordelijkheid. In de campagne heb ik van de Zeeuwse afdelingen en van velen van u persoonlijk steun gehad. Mede dankzij u ben ik gekozen in het Europees Parlement en daar ben ik u dankbaar voor.

De eerste maanden in het Europees Parlement waren leerzaam, bewogen en smaken naar meer. De komende jaren mag ik met een zware en belangrijke portefeuille aan de slag: energie, industrie, digitalisering, onderzoek, transport, mobiliteit, grensoverschrijdende samenwerking en regionaal beleid. Belangrijke onderwerpen die bovenaan de agenda zullen staan in Europa.

Een paar weken geleden ben ik namens onze Europese fractie (de EVP) benoemd tot rapporteur voor het industriebeleid van de toekomst. Een eervolle en belangrijke taak. De industrie staat in Nederland en in heel Europa voor grote uitdagingen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de energietransitie, digitalisering, innovatie en het behoud van banen. Ook de onlangs gepresenteerde “Green Deal” van de Europese Commissie biedt, als we verstandig beleid voeren, kansen voor de toekomst.

In mijn campagne symboliseerde de groene telefoon de “directe lijn met Brussel”. De komende jaren wil ik in nauw contact met u mijn rol in Brussel uitvoeren. Heeft u vragen of ideeën, spelen er Europese onderwerpen in uw gemeente of denkt u dat ik iets voor u of uw CDA-afdeling kan betekenen? Laat het me dan weten.

Daarnaast hoop ik ook in 2020 weer veel bezoekers uit Nederland te mogen ontvangen in Brussel. Bezoekers krijgen een rondleiding door het Parlement en ik ga met ze in gesprek. Het levert leuke discussies op die ik ook weer mee kan nemen in mijn werk. Dus mocht u mij met uw afdeling, school, sportclub of (studie)vereniging willen bezoeken, stuur dan gerust een mail naar tom.berendsen@ep.europarl.eu en dan nemen wij contact met u op! Wilt u op de hoogte blijven van mijn werkzaamheden? Dan kunt u naar bovenstaand adres mailen voor het ontvangen van de nieuwsbrief.

Laten we echter eerst genieten van de komende feestdagen. Dagen waarin we de wereld om ons heen een klein beetje mogen vergeten. Kerst is een tijd van het gezin en van familie. Van samenzijn met onze dierbaren. Daar ga ik de komende dagen volop van genieten en ik wens u hetzelfde toe.

Ik wens u goede kerstdagen en een gezond en gelukkig 2020,

Tom Berendsen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.