Waarde flyer v1
14 maart 2022

Het Praathuis in Waarde

Uit de PZC van zaterdag 12 maart hebben wij kunnen vernemen dat in overleg met de Dorpsraad van Waarde is besloten om het Praathuis bij de Haven van Waarde te verplaatsen naar Bath. Een aantal inwoners van Waarde vinden dit jammer en hopen dat er een fatsoenlijk praathuis terug komt op Waarde.

Het CDA Reimerswaal betreurt dat de praathuisjes op Waarde en Bath zijn vernield. Beide praathuisjes hebben een belangrijke sociale functie voor inwoners én toeristen. Wij vinden dat op beide plekken er een praathuis moet blijven.

In het verkiezingsprogramma van het CDA Reimerswaal is het opknappen van het Haventje één van de speerpunten. Daar hoort wat ons betreft ook een fatsoenlijk praathuis bij.

Daarom hebben we vandaag, 14 maart, de volgende vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders:

  1.  Herkent het college de kritiek die de inwoner van Waarde heeft op de verplaatsing van het praathuis naar Bath?
  2. Er wordt nu gesproken over het plaatsen van een bankje.Dit vindt het CDA Reimerswaal onvoldoende. Welke mogelijkheden ziet het college om een fatsoenlijk praathuis terug te plaatsen op Waarde?
  3. Op welke termijn kan dit gebeuren?
  4. Hoe gaat het college er voor zorgen dat de Dorpsraad Waarde én de inwoners tevreden zijn met het geboden alternatief?

Het college heeft nu vier weken de tijd om onze vragen te beantwoorden. Dus de beantwoording daarvan volgt uiterlijk maandag 11 april. We houden u op de hoogte.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.