Als CDA vinden wij het belangrijk dat onze kinderen naar een fatsoenlijke school kunnen. Als gemeenteraad heb je een kaderstellende rol en heb je (gelukkig) geen invloed hoe de les wordt gegeven maar wel in wat voor een schoolgebouw ze zitten.

In 2012 is de Bornput op de huidige locatie geopend maar negen jaar later is deze alweer te klein. Daarom wil het CDA dat er een bedrag beschikbaar komt waardoor het schoolgebouw groter wordt.

Het nadeel is wel dat dit de laatste uitbreiding op de huidige locatie is omdat het perceel voor een tweede uitbreiding te klein is. Dit betekent dus dat als Oostdijk blijft groeien in inwonersaantal dat er dan een tweede locatie bij moet komen. Daarom roepen wij het college ook op om bij een uitbreiding van Oostdijk rekening te houden met een nieuwe dependance van de Bornput. Zo kunnen mensen die in Oostdijk geboren en getogen zijn daar blijven wonen, is het voor mensen van buiten Oostdijk (bijna) niet onmogelijk om daar te wonen en kunnen hun kinderen op het dorp naar school.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.