Marianne Bergman

Commissielid

Mijn naam is Marianne Bergman. Al vele jaren ben ik werkzaam in de gezondheidszorg als doktersassistente. Daarnaast ben ik raadslid voor het CDA Lisse en ben ik lid van het CDA Platform Mobiliteit Zuid-Holland, bestuurslid van het comité Open Monumentendag en werk ik als vrijwilliger bij de Voedselbank Lisse.

Bij het werk als raadslid gaat het om menselijk geluk, waardigheid, veiligheid, zorg voor elkaar, respect, gemeenschapsbesef. Voor mij constante waarden, die leidend zijn voor het innemen van politieke standpunten.

Als raadslid moet je niet alleen in het gemeentehuis vergaderen, maar als volksvertegenwoordiger ook weten wat er op straat speelt. Gesprekken met burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn voor mij dan ook van wezenlijk belang.

De betrokkenheid bij het sociale domein en bij mensen die in kwetsbare posities zitten is bij mij altijd zeer groot geweest. In deze raadsperiode blijf ik me weer volop inzetten binnen het sociaal domein, zorg en voor onze mantelzorgers en vrijwilligers, welzijn, armoede, schuldhulpverlening, eenzaamheid, jeugd en gezin.

Het is belangrijk dat iedereen meedoet, zowel oud als jong, gezien wordt en niet aan de zijlijn staat. Niemand mag buiten de boot vallen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.