Politiek enthousiasme!

Door: Arthur van den Berg

Of het nu gaat om veiligheid of duurzaamheid, de gemeente Teylingen is erbij betrokken. Ik was benieuwd hoe de gemeenteraad werkt en hoe er invloed wordt uitgeoefend door ondernemers, verenigingen en inwoners.

Op de website van de gemeente Teylingen heb ik me opgegeven voor de cursus politiek actief. Deze cursus geeft inzicht in de werking van de gemeenteraad. En zo gebeurde, in september 2017 ben ik gestart. Na een aantal avonden kwam ik steeds meer te weten en werd eigenlijk best wel enthousiast.

Al bij aanvang van de cursus ben ik benaderd door de voorzitter van het CDA met de vraag of ik is een keer een fractievergadering wilde bijwonen. Na een goed gesprek op het terras van Boerhave in Voorhout heb ik besloten een fractievergadering bij te wonen. En dan komt van het een het ander en je bezoekt een fractievergadering, je ziet hoe de besluitvorming plaatsvindt, op welke manier inwoners van Teylingen invloed kunnen uitoefenen. Je gaat het een beetje beter begrijpen en ziet dat er hele interessante dingen worden besproken. De raadsleden van de verschillende fracties zijn ineens heel erg benaderbaar gebleken.

En toen startte de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Inmiddels zit ik alweer een aantal maanden in het team en heb het enorm naar mijn zin. Door de werkbezoeken kom ik diverse mensen tegen en hoor ik wat er allemaal speelt. De Warmondse ijsclub, De Tulperij allemaal mensen die ervoor zorgen dat we een verbindende samenleving hebben. En daar mag je als lokale politiek je bijdrage aan leveren om dit voor de inwoners van Teylingen mogelijk te maken. We hebben elkaar allemaal nodig. Alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de gemeente Teylingen een mooie toekomst tegemoet gaat. Inzet is niet alleen nodig tijdens de verkiezingstijd, maar ook daarna.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.