19 maart 2024

Bert Peters onderscheiden met de gouden CDA speld

Op 14 februari 2024 sprak de Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma, tijdens de vergadering van Provinciale Staten op 14 februari 2024 en formeel de laatste werkdag van Bert, al warme afscheidswoorden in zijn richting. Zijn voortreffelijke staat van dienst, de samenwerking met de Griffie en zijn senioriteit als beleidsmedewerker werden door Jetta Klijnsma genoemd. Maar ook zijn betekenis voor de CDA fractie werd geroemd. Bert Peters was van 1999 tot 2011 Statenlid namens het CDA in Drenthe. In 2011 werd hij voor zijn inzet Koninklijk onderscheiden.

Bart van Dekken sloot daar tijdens een informeel diner met de fractie op woensdag, 13 maart 2024 bij aan. “Zelden heb ik een nestor gezien die zo dienend aan de fractie was als jij. Je was voor ons een betrouwbare steun en een fantastische beleidsmedewerker. Maar je was voor mij bovenal een dierbare vriend en toeverlaat” zo gaf hij Bert en zijn vrouw Ans mee. “Het is dan ook met een groot genoegen dat ik je kan melden dat het CDA partijbestuur op basis van je jarenlange indrukwekkende inzet heeft willen onderscheiden met de gouden CDA revers-speld. Die kan goud zijn, en dus niet brons of zilver omdat je wapenfeiten voor onze partij vele zijn, en altijd in de juiste stand van samenwerking” zo sloot Bart zijn speech af.

Een zichtbaar ontroerde Bert Peters nam daarop zowel speld en andere cadeaus van waardering in ontvangst. De hartelijke afscheidswoorden van Bert -en zijn Ans- zijn door de fractie goed gehoord en hebben ons geraakt. We hebben afgesproken dat we alleen formeel functioneel afscheid nemen, en kijken uit naar een volgende ontmoeting.

Vanaf hier -in deze column en op de website- nogmaals een hartelijk dank-je-wel aan Bert en Ans Peters!

Bart van Dekken,
Fractievoorzitter CDA Staten in Drenthe

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.