29 november 2023

CDA Drenthe heeft een nieuwe voorzitter en penningmeester

Op 27 november 2023 is Jan Schutmaat benoemd tot penningmeester en Danny Smit tot voorzitter van CDA Drenthe tijdens de algemene ledenvergadering. Robert Kleine heeft na 8 jaar voorzitterschap afscheid genomen. Als voorzitter heeft Robert zich altijd met plezier ingezet voor de afdeling en voor het Drents belang in het landelijk bestuur. Zoals werd benoemd bij zijn afscheid kenmerkend door te handelen met een koel hoofd, een warm hard en een vaste hand. 

Zijn opvolger Danny Smit uit Emmen is zeven jaar voorzitter geweest van de jongeren van het CDA in Drenthe het CDJA-Drenthe. Samen met de leden wil de nieuwe voorzitter de ingezette lijn voorzetten om te gaan bouwen aan een politiek van hoop. Daarbij roept hij met name ook de jongeren op om hierin in mee te denken, omdat zij de talenten van de toekomst zijn. 

Ook de penningmeester Tjeert Poelman draagt het stokje over. Het penningmeesterschap is niet meer te combineren met zijn nieuwe werk. 
De leden kennen Tjeert van zijn inzet als penningmeester, maar daarnaast was hij ook actief met de partijvernieuwing binnen CDA Drenthe. Dit naast zijn vrijwilligerswerk voor diverse andere organisaties. 
Met Jan Schutmaat heeft het CDA in Drenthe een waardige opvolger benoemd. 
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.