01 maart 2023

winactie Tegel eruit, plantje erin

Minder stenen, meer groen. Hoe doe je dat? Deel je tip met ons en win een plantenpakket twv 30,-

Dijkverzwakking, overstromingen, droogte. Helaas zijn dit de thema’s waar we vandaag de dag steeds vaker mee te maken hebben, en in de toekomst nog veel meer. En dat houdt niet op bij bijvoorbeeld de IJsseldijk. Maar dat begint al in onze eigen achtertuin. 

Het Waterschap is druk met deze onderwerpen, maar je kunt zelf ook in actie  komen. We zijn zelf aan zet. En er zijn heel veel manieren om dat te doen. Denk aan het plaatsen van een regenton, het aanleggen van een geveltuin of opletten wat je door het toilet spoelt. 

Het CDA wil daarbij een handje helpen. Met de actie ‘Tegel eruit, plantje erin’. Meedoen is heel eenvoudig. Als je de CDA Drents Overijsselse Delta volgt via Facebook of Insta en op de pagina deelt welke tegel jij uit je tuin wilt halen, dan maak je kans op een tuinplantenpakket twv 30,-. Op 10 maart loten we uit alle inzendingen een winnaar. 

Leuk om te weten: Wopke Hoekstra is de eerste die meedoet aan de actie. Hij heeft in januari een tuinplantje ontvangen van Miranda Wesselink (lijsttrekker CDA voor het Waterschap). Deze primela heeft hij op 28 februari in zijn tuin geplant. 
 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.