Op vrijdag 13 oktober zijn Friese CDA’ers op bezoek geweest bij een tweetal Friese Bedrijven in Noardeast- Fryslân. De CDA Statenfractie, kandidaat kamerlid Jouke Spoelstra en CDA Gedeputeerde Friso Douwstra, brachten een bezoek aan twee mooie Friese bedrijven. Dokwurk in Dokkum en HZPC In Metslawier. Het bezoek stond in het teken van ontwikkeling en innovatie.

De dag begon bij Dokwurk in Dokkum, Dokwurk is een sociaal ontwikkelbedrijf, dat mensen in de regio Noardeast Fryslân met een afstand tot werk helpt om deel te kunnen nemen binnen de arbeidsmarkt. We spraken hier met Jan Knol, de directeur van Dokwurk. Vervolgens kregen we nog een rondleiding door het bedrijf waar we alle werkzaamheden konden bekijken.

De fractie vervolgde de dag in Metslawier, waar ze een bezoek brachten aan HZPC, een vooraanstaand innovatief bedrijf in de aardappel industrie. Directeur Gerard Backx verwelkomde de fractie. Bij HZPC kreeg de fractie inzicht in de geavanceerde technologieën en duurzame praktijken die het bedrijf hanteert om hoogwaardige aardappelproducten te leveren.

Na afloop van de werkbezoeken sprak Jouke Spoelstra, kandidaat kamerlid nummer 11 op de lijst van het CDA, die de waarde van dergelijke bedrijfsbezoeken benadrukte. "Het is prachtig om deze twee parels van bedrijven te mogen bezoeken. Dokwurk is een bedrijf waarbij de mensen centraal staan en hier met ontzettend veel plezier werken. HZPC onderscheidt zich door de innovatieve manier van werken en speelt een ontzettend belangrijke rol in de voedselzekerheid bijna overal ter wereld. Beide bedrijven hebben gemeen dat ze verder kijken dan hun eigen verantwoordelijkheid en dat is te prijzen!" aldus Spoelstra.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.