Wolkom bij CDJA Fryslân!

Wolkom; de Friese uitdrukking om jou welkom te heten op de website van CDJA Fryslân. Wij zijn een politieke jongerenorganisatie en zetten ons maximaal in voor de christendemocratie. We combineren hierbij politieke onderwerpen met leuke en gezellige activiteiten.

Het CDJA Fryslân stelt zich tot doel een gezellig en informatief platform te ontwikkelen waar jongeren kennis maken met politiek en de christendemocratie en zij mogelijkheden krijgen om zich hierin te verdiepen en te ontwikkelen.

Politiek saai?

Dacht het niet. Bij CDJA Fryslân is altijd ruimte voor discussie over allerlei onderwerpen. Uiteraard met respect voor elkaar en een borrel na afloop. Ook komen er belangrijke politieke personen langs zoals Harry van der Molen en Sander de Rouwe. Naast politiek inhoudelijke activiteiten organiseren wij spelletjesavonden, borrels en het jaarlijkse bootje varen.

Wat kun je ermee?

Wij werken volgens het principe Party & Politics, waarbij we politiek combineren met leuke activiteiten en gezellige, informele borrels. Als vrijwilligersclub draaien we volledig op enthousiaste jongeren tussen de 16 en 32 jaar uit de hele provincie Fryslân. Naast een gezellige sfeer is actief zijn bij het CDJA Fryslân ook een waardevolle aanvulling voor school, studie of werk. Je groeit namelijk in kennis over de politiek en het CDA, maar ook in je persoonlijke ontwikkeling.

Momenteel zijn (oud-)leden van CDJA Fryslân onder meer Tweede Kamerlid, (vele malen) Gemeenteraadslid, Provinciaal statenlid, Medewerker CDA-partijbureau etc. Maar ook buiten de politiek wordt actief zijn veelal als meerwaarde beschouwd door je (toekomstig) werkgever. Het CDJA Fryslân geeft je dus voldoende perspectief! 

Actief worden?

Ben jij iemand die graag zijn mening uit op school, je werk, bij vrienden of waar dan ook? En niet bang is om de handen uit de mouwen te steken en zaken te organiseren? Dan zijn we op zoek naar jou! Er is altijd ruimte voor enthousiasme binnen onze club.

Meer informatie

Meer weten over wie wij zijn en wat wij doen? Kijk dan eens op: https://cdja.nl/dit-zijn-wij/afdelingen/fryslan/. Klik hier voor onze facebookpagina. Ook kun je ons volgen op onze Instagrampagina: @CDJAfryslan.

Wil je (nog) meer informatie over het CDJA en haar organisatie en idealen? Surf dan naar de landelijke website www.cdja.nl. Of ben enthousiast geworden en wil je ook mee doen? Dan kun je heel eenvoudig en voordelig lid worden. Ga naar https://forms-cdja.nl/aanmelden/ en doe mee!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.