In november start de cursus “Politiek actief” een leuke- en interactieve cursus om alle facetten van de Gemeenteraad te leren kennen. De cursus is bedoeld voor Culemborgers die meer willen weten over het reilen en zeilen van de lokale politiek. De cursus bestaat uit een informatiebijeenkomst, een gesprek met wethouder Buwalda en een aantal facultatieve bezoeken aan onder andere een gemeenteraadsvergadering.

Komende maand neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting voor komende jaren. Onze gemeente heeft een begroting van circa 80 miljoen per jaar. Dit geld wordt uitgegeven aan bijvoorbeeld welzijn, zorg, sport en cultuur, wegen, woningbouw, afvalinzameling en recreatie. Wil je meebesturen, meepraten of controleren over hoe dit geld wordt uitgegeven; dan is de gemeentepolitiek wellicht iets voor jou.

De informatiebijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 5 november 2019 op het stadhuis. Op die avond geven we uitleg over het programma en starten we met een korte introductie over gemeentepolitiek. De overige bijeenkomsten vinden plaats in november 2019

Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Voor vragen of meer informatie kunt u ook contact opnemen met Nicolien de Geus via nicolien.de.geus@raadslid.culemborg.nl of tel: 06-42756701.

Als u wilt deelnemen kunt u zich uiterlijk vrijdag 1 november aanmelden via genoemd emailadres.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.