27 mei 2021

Voordracht lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen 2022

Het afdelingsbestuur van het CDA Nijmegen draagt Marjolijn Mijling voor als lijsttrekker voor het CDA Nijmegen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Daarmee neemt het bestuur het advies van de kandidatenadviescommissie eenstemmig over. De Algemene Ledenvergadering wordt gevraagd dit tijdens de ALV van 7 juni 2021 te bekrachtigen.

Over Marjolijn Mijling

Marjolijn Mijling is geboren en getogen Nijmeegse. In het dagelijks leven is zij specialiste informatiemanagement en gegevensbescherming bij de Openbare Bibliotheek Gelderland-Zuid. Daarnaast is ze sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 raadslid namens het CDA Nijmegen. Ook is zij lid van de Commissie Vrienden van de Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging.

Motivatie bestuur

De afgelopen periode heeft Marjolijn Mijling zich ontpopt tot een échte CDA-volksvertegenwoordiger. Haar gevoel voor wat leeft in Nijmegen, haar goed ontwikkelde netwerk in de stad, in de provincie en in het land, en haar communicatieve vaardigheden maken Marjolijn tot een ervaren politica en een verbindende lijsttrekker. Marjolijn Mijling is wat het bestuur betreft de ideale lijsttrekker voor de verkiezingen van 2022.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.