Jan Schoone

penningmeester

Naam / waar kom je vandaan
Ik ben Jan Schoone. Opgegroeid in het Land van Cuijk, sinds 2008 in Nijmegen gaan studeren en aldaar aan de Radboud Universiteit thans werkzaam als promovendus.


Je werk / ervaring / wat drijft je
Tijdens mijn studie wiskunde ben ik erachter gekomen dat ik graag doceer in mijn vak. Toen heb ik ook een jaar op een middelbare school (in Arnhem) stage gelopen, maar bleek dat ik daar de uitdaging niet zocht. Om te mogen doceren op een universiteit/hogeschool is een afgerond promotietraject nagenoeg verplicht. In de laatste twee jaar van mijn master, bleek ook dat het doen van (wetenschappelijk) onderzoek mij beviel. Vandaaruit ben ik gaan zoeken naar een promotieplek, die ik heb gevonden op de informatica-afdeling van de RU.
Sinds een vrij korte periode ben ik lid geworden van het CDA en bij de oproep voor nieuwe bestuursleden heb ik mij aangemeld om mijn steentje bij te dragen. Vanuit mijn achtergrond past het CDA als partij goed bij mij, en de functie penningmeester combineert redelijk met mijn studieachtergrond.


Wat doe je in het bestuur
Als penningmeester wil ik voornamelijk zorg dragen voor een transparante en heldere boekhouding. Ik geef liever mensen meer informatie (hierover) dan dat ze bij mij komen omdat de informatie tekort komt.
Verder zal ik waar nodig op andere zaken, zoals bijvoorbeeld contact met onze (toekomstige) achterban, bijspringen waar ik een rol voor mezelf zie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.