12 maart 2018

CDA scoort voor sport

Het CDA scoort voor sport. Dat wil zeggen dat wij ons inzetten voor goede sportaccommodaties en het ondersteunen van verenigingen. 

We willen dat de gemeente duidelijke plannen maakt wanneer we in welke club investeren. Zo weten verenigingen waar ze aan toe zijn en kunnen ze daarop beleid maken. Niet alleen investeringen maar ook onderhoud moet meegenomen worden in dit plan. De laatste jaren zijn op dit vlak al slagen gemaakt, maar nog steeds is een groot deel van de subsidieverstrekking niet efficiënt. Dat moet en kan eerlijker volgens het CDA.

Verenigingen werken veel met vrijwilligers. Dit is de charme van verenigingen en zorgt er voor ook dat dit de plekken zijn waar mensen uit alle lagen van de samenleving elkaar tegenkomen. Het werken met vrijwilligers, of genoeg vrijwilligers krijgen, is niet altijd even makkelijk. De gemeente kan hierbij helpen. Bijvoorbeeld door ondersteuning en training. Dit kan via de Vrijwilligerscentrale en het NOC-NSF die veel ervaring hebben op dit gebied. Wij willen dat de gemeente hierin blijft investeren.

Op het moment zijn er veel onderzoeken over sportaccommodaties gedaan. Zoals het onderzoek naar buitensport en zwembadwater. Het zaak om nu de volgende stappen te zetten. Volgens ons biedt dit handvatten om samen met de clubs goed beleid te ontwikkelen. Zo scoren we voor sport!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.