SONY DSC
05 maart 2023

CDA bezoekt de “Wezeper Veste”

Delegatie van het CDA bezoekt de “Wezeper Veste”

Daisy Vliegenthart en Bert Komdeur van de CDA Statenfractie van Gelderland, versterkt met Tweede Kamerlid Jaco Geurts waren vrijdag 3 maart op bezoek bij de Wezeper Veste. Dit gebeurde in het kader van de woontour.  Zij willen kijken, hoe er moet worden omgegaan met de bouwopgave. Enerzijds betekent dit, dat er genoeg woningvoorraad moet zijn op het gebied van starterswoningen, anderzijds is het van belang dat er voor ouderen gezorgd wordt, dat ook zij een dak boven hun hoofd hebben.

‘We staan voor een grote opgave’, vertelde Daisy. ‘In Gelderland moeten heel veel woningen gebouwd worden. Daarvoor moeten keuzes gemaakt worden, want de ruimte is beperkt. De provincie gaat over indeling van de ruimte’.

Jaco Geurts pleitte er voor om minder ruimte te geven aan de bouw van grote distributiecentra. Laat de mensen bij de plaatselijke winkeliers kopen, dan zijn er van deze centra veel minder nodig.

“Meer wij, minder ik” en “Omzien naar elkaar”, zijn de verkiezingsleuzen van het CDA. Als er ergens naar elkaar wordt omgekeken, is dat wel in de Wezeper Veste. Jan Bredewout de initiatiefnemer voor dit woonproject, legt uit hoe  hij al jaren met het idee rondliep om samen met gelijkgestemden een woonvorm te beginnen. “We hebben een geweldig project neergezet”, zegt hij nu. “De huizen zijn geweldig, comfortabel en energie zuinig, van het gas af en met zonnepanelen. Het samenwonen gaat fantastisch, de probleempjes die zich voordoen, worden goed opgelost, veel door de helaas overleden Henk Meijer. We doen veel samen, zoals werken in de tuin of een bbq op hoogtijdagen bijvoorbeeld. Ook de inmiddels aangelegde Jeu de Boule baan is een succes en de samenwerking met de buren van  de Heikamp is ook opgestart”.

De CDA’ers waren onder de indruk! Met dank aan de bewoners van de Wezeper Veste voor het mooie verhaal en de fijne ontvangst.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.