Verkeersveiligheid en leefbaarheid

Voor het CDA staat verkeersveiligheid en leefbaarheid van de kernen voorop. Dat betekent veilig wandelen door Oldebroek, Oosterwolde en Wezep naar Hattemerbroek. Daarom vinden wij verkeersveiligheid belangrijk en gaan wij voor een snel besluit over een rondweg om de kern van Oldebroek.  

Dienstbare en beschermende overheid

Het CDA staat voor een dienstbare en beschermende overheid, die er voor de burger is. Een veilige leef- en werkomgeving is van het hoogste belang. CDA staat voor een betrouwbare overheid die haar verantwoordelijkheid neemt. Een betrouwbare overheid stelt duidelijke grenzen en geeft mensen zekerheid. Daarom bestrijdt het CDA onrecht en criminaliteit. En het CDA zorgt ook voor een financieel gezonde gemeente, zodat wij kunnen investeren in onze samenleving.  

Gespreide verantwoordelijkheid

Het CDA Oldebroek staat voor gespreide verantwoordelijkheid. Dat begint met de erkenning van maatschappelijk initiatief. Mensen, buurten, sportclubs, scholen, kerken, zorginstellingen, bedrijven, iedereen heeft een taak en draagt verantwoordelijkheid ten opzichte van zijn medemens en de samenleving. Wij geven graag verder ruimte aan alle inwoners om te komen met initiatieven en mee te denken over projecten zoals bijvoorbeeld speeltuinen. Samen met het CDA dragen we bij een gezonde, mooiere samenleving.  

Statements

  • CDA staat voor een veilig Oldebroek. Dat betekent veilig door Oldebroek, Oosterwolde en Wezep naar Hattemerbroek kunnen lopen.  

  • Het CD Oldebroek behoudt het Zwembad de Veldkamp voor onze gemeente en inwoners. Zo bieden wij zwemrecreatie en mogelijkheden tot zwemles in onze gemeente.  

  • Als christelijke democratische partij waarderen en respecteren wij de zondagsrust en willen wij deze behouden. 

Nieuws

Onze mensen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.