29 november 2022

Gemeente Oldebroek: maar liefst 4 actieve voetbalverenigingen!

Wist u dat de Gemeente Oldebroek maar liefst 4 actieve voetbalverenigingen telt? Verenigingen die, naast sport beoefenen, een belangrijke maatschappelijke functie vervullen. 


Maatschappelijk belangrijke thema’s vind je in het klein terug in deze verenigingen. Saamhorigheidsgevoel, doelen (en doelpunten) realiseren, sociale cohesie en sociale controle, zijn zaken waar (sport)verenigingen aan bijdragen. En wat zo leuk is; je ontmoet er mensen uit alle lagen van de bevolking. 


Dit ervaarde ook Beerd Flier als wethouder sport&cultuur afgelopen zaterdag toen hij naar de wedstrijd WHC-Achilles kwam kijken. Op de tribune zag hij samen met enthousiaste jonge voetballertjes, ouders, supporters en sponsoren hoe WHC met 4 – 0 won. 

In gesprek met voorzitter Henri van der Beek en hoofdsponsor Janny Amptmeijer was al snel duidelijk dat ze op één lijn zitten over hoe belangrijk het is om de voetbalvereniging tot een veilige en gezellige plek te maken om te sporten, je te ontwikkelen en vriendschappen voor het leven te maken. De gemeente en de (sport)verenigingen hebben elkaar nodig om dit te creëren  en zullen hierover vaker met elkaar in gesprek gaan om de samenwerking te intensiveren. Dit zal niet alleen in een vergaderruimte plaatsvinden, maar zeker ook op de tribune. Beerd vond het hartstikke leuk om te zien dat het elftal van WHC fris en gretig uit de startblokken kwam. Het elftal is een mooie mix van ervaren spelers en jonge jeugdspelers. Hij komt graag nog eens terug!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.