12 december 2023

Klepperbelt en de Plantaan

Een delegatie van het CDA Oldebroek wilde onderzoeken, hoe het kwam, dat voormalige basisschool De Klepperbelt aan de Keizersweg in Wezep, al zo lang achter een hoog hek verscholen ligt. Het bleek, dat informatie hierover bij stichting De Plataan te halen viel.

Wat houdt stichting De Plataan in. Klaas Wiersma en Jan Duinkerken,  bestuursleden, komen dit op verzoek uitleggen.

De stichting is in 2018 opgericht en heeft ten doel: “het (doen) bieden van zorg, ondersteuning en begeleiding van mensen met een medische beperking en het exploiteren van een woonvoorziening in dit kader zulks alles gebaseerd op en gedreven door christelijke waarden en normen en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in – de ruimste zin des woords”.

De gemeente Oldebroek heeft de stichting de mogelijkheid geboden om het nu leegstaande schoolgebouw De Klepperbelt om te bouwen tot een woonzorggebouw, met als ambitie om daarin 22 appartementen voor jongeren te realiseren. Momenteel is de stichting met Prins Bouw BV in ‘t Harde in gesprek om de haalbaarheid hiervan te onderzoeken. Prins Bouw koopt het pand van de gemeente en verhuurt het vervolgens. Met de zorggroep Doeg is op 1 december een intentie overeenkomst gesloten. De zorggroep ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. De stichting Plataan zorgt voor de selectie van de huurders.

Dat het allemaal lang duurt, komt door vertraging bij het vinden van de leverancier van goede zorg. Begin 2025 wordt nu genoemd als mogelijke startdatum. Dit geeft het CDA goede hoop, dat het hek gaat verdwijnen en er in de gemeente Oldebroek weer een goede zorgvoorziening voor mensen met een beperking is bijgekomen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.