27 maart 2018

CDA het Hogeland kiest lijsttrekker en stelt haar programma vast.

Op de Algemene Ledenvergadering van CDA het Hogeland is afgelopen maandag, in Baflo, zowel de kandidatenlijst als het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

Kristel Rutgers uit Bedum is unaniem verkozen tot lijsttrekker, de leden hebben hun vertrouwen uitgesproken in de 42-jarige, enthousiaste en ambitieuze moeder van 4 kinderen. Sinds 2014 is zij raadslid, en binnenkort fractievoorzitter, in de gemeente Bedum.

Volgens Wilte Everts, voorzitter van het CDA-overgangsbestuur, “staat Kristel haar mannetje”. “Zij straalt uit dat de lokale politiek kansrijk, zinvol en leuk is en niet alleen maar zwaar, tijdrovend en moeilijk zoals je de laatste tijd vaak leest”. Kristel Rutgers geeft aan dat ze staat te popelen om de inhoud van het helder geschreven verkiezingsprogramma, dat tot stand is gekomen in samenwerking met leden en maatschappelijke organisaties, onder de aandacht te brengen van alle inwoners van Het Hogeland”.

De rest van de lijst is evenwichtig gevormd door de kandidaat-raadsleden uit de 4 oude gemeenten, waarbij een aantal oude bekenden maar ook nieuwe gezichten aanwezig zijn.

Op deze avond was er ook volop aandacht voor het verkiezingsprogramma dat werd toegelicht door de voorzitter van de programmacommissie Harrie Sienot. Aan dit verkiezingsprogramma is hard gewerkt en de hoop is dat veel inwoners van de toekomstige gemeente Het Hogeland het zullen omarmen.

De eerste 10 kandidaten van de lijst werden alvast in de bloemen gezet en veel succes gewenst bij de komende verkiezingscampagne, onder aanvoering van Harma Dost, waaraan natuurlijk ook andere leden van het CDA hun steentje zullen bijdragen.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van het bestuur, dhr. Wilte Everts, 050 – 3015343 / 06 – 23485491

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.