Woonplaats: Uithuizen

tel: 06 24332401

email: harma.dost@gmail.com

Sinds 2005 ben ik actief voor het CDA in de gemeente Eemsmond. Eerst in diverse bestuursfuncties zoals secretaris en campagneleider, maar vanaf 2014 als raadslid. In het verleden ben ik ook 10 jaar secretaris geweest van de Handelsvereniging Uithuizermeeden. Vanuit die functie is mijn interesse in de politiek ontstaan.

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring op kunnen doen in de gemeenteraad van Eemsmond. Een taak die ik met heel veel plezier mag vervullen en die ik hoop te kunnen voortzetten in de nieuwe gemeente. En zeker in die nieuwe gemeente van bijna 50.000 inwoners wordt gevraagd om een nieuwe manier van werken. Het zal meer tijd van een raadslid vergen en dat ben ik mij zeker bewust. Deze functie is uitstekend te combineren met mijn parttime baan in een damesmodezaak in de stad Groningen, daar ben ik verantwoordelijk voor de styling en presentatie van de winkel.

Het CDA is een moderne volkspartij die midden in de samenleving staat. Zichtbaar zijn, aanspreekbaar en aanwezig zijn bij verschillende activiteiten, informatiebijeenkomsten en bewonersinitiatieven is belangrijk. Ik probeer nu ook al zo veel mogelijk onder de mensen te zijn, het laat zien dat je belangstelling toont en dat wordt gewaardeerd. Een plek zoeken tussen de inwoners en de politiek en daarin vooral mezelf zijn vind ik van heel groot belang; mensen mogen weten wat ze aan mij hebben.

Er is nog veel te doen om ons mooie gebied op de kaart te krijgen; zowel op toeristisch gebied als wel op het gebied van werkgelegenheid. We moeten niet denken in krimp en vergrijzing maar in kansen en vergroening. Daarbij moeten we zorgen dat jongeren niet wegtrekken; zij moeten zich hier kunnen ontwikkelen en hier kunnen wonen en werken.

We mogen trots zijn op ons Groninger land, onze cultuur en onze taal. Dat maakt wie we zijn en is onze identiteit. Daar wil ik mij graag voor inzetten!

De uitgangpunten gespreide verantwoordelijkheid, publieke gerechtigheid, solidariteit en rentmeesterschap onderschrijf ik volledig. Een samenleving vormen we met elkaar, ieder naar zijn eigen kunnen en waar we elkaar helpen. Daarbij vormt het rentmeesterschap de duurzame basis; niet alleen met aandacht voor onze leefomgeving (aarde, natuur) maar zeker ook in duurzame relaties van mens tot mens, aandacht voor elkaar.

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.