Woonplaats: Kloosterburen

 

t’ Is de lucht achter oet Oethoezen

t’ Is ‘t torentje  achter Spiek

t’ Is de weg van Lains noar Klooster

en de Westpolder langs de diek

‘Dat is mien laand, mien Hogelaand’

Woorden van Ede Staal die mij uit het hart zijn gegrepen en voor mij een drijfveer zijn om samen met u als inwoner, als ondernemer te kijken naar kansen en mogelijkheden in de mooiste gemeente van Nederland.

Werken aan een ‘Perspectief voor morgen’ waarbij mijn uitgangspunt is dat de inwoner centraal’ dient te staan. Het is uw gebied, uw leefomgeving en u weet als geen ander waar behoefte aan is.

Niet tegen over elkaar maar naast elkaar en er zijn voor elkaar in een gemeenschap waar een ieder er toe doet. Dit is één van de uitgangspunten van het CDA en mede de reden dat ik zo’n 40 jaar geleden lid geworden ben van het CDA. Respect hebben voor elkaaar en een ieder in zijn of haar waarde laten. Prachtige woorden maar dat kunnen we alleen waarmaken als we hier samen voor blijven gaan.

Als gemeente dien je je dienstbaar op te stellen voor je inwoners, voor je bedrijven. Geen dikke beleidsnoties, maar praktische oplossingen. Het gaat niet om de gemeente maar het gaat om u en mij. Het is onze leefomgeving, waar we met plezier mogen wonen en werken nu en in de toekomst. Ik zal mij blijven inzetten dat ook de komende generaties met veel plezier kunnen wonen en werken in ons mooie Hogelaand.

Samen werken aan een ‘Perspectief voor morgen’ veur ons laand, ons Hogeland onder het motto: ‘Nait soezen moar doun’.

Doet u mee?

---

Het besturen is mij met de paplepel ingegeven en ben bestuurslid van diverse maatschappelijk verenigingen geweest zowel gemeentelijk, provinciaal als landelijk. Met veel plezier ben ik jarenlang als bestuurslid betrokken geweest bij het christelijk primair onderwijs in de gemeenten De Marne, Eemsmond, Bedum en Winsum.

Een mooie en vooral dankbare periode was het voorzitterschap van het christelijke recreatiewerk op Lauwersoog. Voor de ingewijden beter bekend als de Witte Tent. Geweldig om zomers op zondagen samen met een team van mensen toeristen en mensen uit de omgeving de mogelijkheid te bieden om tentdiensten en sing-in’s te bezoeken midden in de natuur in Gods schepping.

Vanaf 1990 ben ik actief voor het CDA in de gemeente De Marne in diverse functies zoals bestuurslid, commissielid, raadslid, fractievoorzitter en wethouder. Mijn motivatie om actief bezig te zijn in de politiek is om samen met mensen te komen tot een mooie gemeente waar het prettig wonen en werken is. Het luisteren naar mensen en initiatieven die van onderaf komen zijn voor mij essentieel om samen te kijken naar mogelijkheden om iets gerealiseerd te krijgen.

Vaak zit het niet in grote zaken, maar in de kleine dingen. De gemeente moet ten dienste staan van de burgers en de bedrijven, waarbij uiteraard wel oog moet zijn voor de verschillenden belangen. Het contact met mensen vind ik persoonlijk zeer belangrijk.

Politiek bedrijf je niet in de raadzaal of collegetafel. Politiek bedrijf je in het veld en bij de mensen thuis. Politiek doe je niet voor jezelf, nee politiek doe je voor de gemeenschap. In de nieuwe gemeente wil ik samen met de andere CDA raadsleden midden in de samenleving staan en uitgaan van het ja mits principe. De gemeente Het Hogeland biedt op velerlei gebied prachtige kansen en uitdagingen en daar wil ik mij samen met anderen voor inzetten.

Mijn motto is: Nait soezen moar doun.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.