Woonplaatst: BEDUM 

Mijn naam is Kristel Rutgers-Swartjes (46 jaar) en ben dankbaar dat ik in de eerste raadsperiode van de nieuwe gemeente Het Hogeland namens het CDA wethouder mocht zijn.
Trots ben ik op mijn fractie, die zich ook altijd met “HART en ziel” inzet om de belangen van onze inwoners te “be-HART-igen”. En voel me dan ook vereerd dat mij gevraagd is of ik tijdens de gemeenteraadsverkiezingen de kandidatenlijst wil aanvoeren.

Juist dat beHARTigen is wat mij doet thuisvoelen bij CDA Het Hogeland. Besturen betekent verantwoordelijkheid nemen en keuzes maken en dat is niet altijd gemakkelijk. Een goede keuze kan je pas maken als je rationeel alle voors-en tegens tegen elkaar afweegt. Maar daarnaast moet je ook durven vertrouwen op hetgeen je hart je ingeeft.

Veel zaken gaan goed, maar het kan altijd beter. Ik zie veel dillema’s, uitdagingen maar gelukkig ook mooie kansen in de komende raadsperiode op Het Hogeland afkomen. Het omzetten van de woorden uit ons verkiezingsprogramma Perspectief voor morgen in daden is mijn persoonlijke drijfveer. Misschien komt het door mijn ervaring als leerkracht in het basisonderwijs of als moeder van een groot gezin: goed luisteren naar wat gezegd wordt, of misschien nog wel belangrijker, naar wat niet gezegd wordt. Dit is de manier waarop ik deze uitdaging aan wil gaan.

HARTelijke groet,
Kristel Rutgers

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.