Kristel Rutgers­ Swartjes   
Woonplaats: Bedum 
Telefoon: 050  3013755 
E-mailadres: kristelrutgers@gmail.com 

 

Bij het CDA voel ik me thuis omdat wij ons inzetten voor het versterken van de onderlinge betrokkenheid tussen mensen, oog hebben voor cultuur en natuur én het belangrijk vinden dat iedereen een bijdrage levert aan de samenleving: het CDA wil het beste uit ieder mens naar boven halen !

Eerlijkheid, vertrouwen en duidelijk taal zijn voor mij belangrijke voorwaarden voor succes. Mijn ambitie is om de afstand tussen politiek en inwoners, die helaas vaak gevoeld en benoemd wordt, te verkleinen door als CDA’ers actief contact met onze inwoners te zoeken, door zichtbaar te zijn in de samenleving, door bereikbaar te zijn én vooral goed te luisteren! “Doen wat je zegt en zeggen wat je doet” is daarbij, volgens ons, een belangrijke voorwaarde. Ik ga graag de uitdaging aan om inwoners van de gemeente Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond op korte termijn te horen zeggen dat ze trots zijn dat ze in de gemeente Het Hogeland wonen!

In het voorjaar van 2014 ben ik raadslid in Bedum geworden, sinds het voorjaar van 2018 fractievoorzitter. In het verleden ben ik jarenlang lerares in het basisonderwijs geweest, daarna heb mij als zelfstandig ondernemer gericht op zorgbemiddeling. Als initiatiefnemer en voorzitter van Speel-en Ontmoetingstuin De Carrousel in Bedum zet ik mij in om de onderlinge contacten in de wijk waarin ik woon te vergroten en te verdiepen.

Ik ben getrouwd met Harke en moeder van Merel (17), Veere (15), Hero (7) en Wende (3).

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.