Pieter Boneschansker

 

Ik ben 48 jaar geleden geboren en opgegroeid in Leens. Dat is de plaats waar ik nu ook al weer een heel aantal jaren woon met mijn vrouw en 3 kinderen. Mijn liefde voor het Noord Groninger platteland is in mijn jeugd ontstaan, te beginnen bij de plaatselijke voetbalvereniging. Voetballen in een heel leuk team en toen we oud genoeg waren, met zijn allen alle feestjes in de eigen gemeente en daarbuiten langs. Ook nu nog ben ik binnen de voetbalvereniging actief als spelend lid, maar ook als lid van de jeugdcommissie en als scheidsrechter. Ik probeer er daarmee voor te zorgen dat ook de huidige generatie jeugdleden net zo’n mooie jeugd kunnen hebben als ik heb gehad.

In het dagelijks leven run ik mijn eigen belastingadvies en administratiekantoor. Met mijn financiële kennis wordt ik met enige regelmaat betrokken bij kascontroles van verenigingen en stichtingen. Dit jaar heb ik bijvoorbeeld de kas van de kerk en de begrafenisvereniging gecontroleerd.

Wanneer ik nu terugkijk, kom ik tot de conclusie dat voor de leefbaarheid en de toekomst van ons gebied de verenigingen heel belangrijk zijn om de jongeren vast te houden. Ook het grote aantal activiteiten die binnen de Gemeente Het Hogeland georganiseerd worden, zijn goed voor de aantrekkelijkheid van ons gebied. Als inwoners maken wij met zijn allen iets moois van onze gemeente en ik zie het als mijn taak om ervoor te zorgen dat daar binnen de gemeenteraad een stem aan gegeven wordt. Daarnaast kan ik mijn kennis van financiën inbrengen.

Ik ben kandidaat voor het CDA omdat de bijbel voor mij de regels stelt hoe je moet leven en met anderen om moet gaan. Ruimte bieden aan de talenten van mensen en diegenen die dat nodig hebben, helpen. Daar staat het CDA in mijn beleving ook voor.

Daarom is het CDA ook mijn partij.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.