Het duurzaamheidsvraagstuk raakt iedereen - ongeacht je afkomst, leeftijd of politieke kleur. Klimaatverandering is een van de belangrijkste vraagstukken van deze eeuw. Als Nederland hebben we nu de eerste stappen gezet, maar het grote karwei moet nog beginnen. 

Deze enorme uitdaging moeten we op een effectieve manier aanpakken. Iedereen doet mee: burgers, bedrijven en de politiek. Veel burgers en bedrijven zien dat duurzaamheid belangrijk is, maar maken zich zorgen over de politieke daadkracht en gebrek aan écht effectief beleid.

Ik maak me sterk voor effectieve, eerlijke en gezamenlijke oplossingen voor het klimaatprobleem. Effectief: geen maatregelen voor de bühne, maar beleid dat echt werkt. Eerlijk: de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Met elkaar: bedrijven werken samen met de overheid en met de inwoners van Nederland aan verduurzaming. Geen polarisatie, maar coöperatie.

In de politiek zie ik teveel zwartwit denken, teveel ongenuanceerde verhalen, teveel polarisatie. Mensen komen tegenover elkaar te staan. Het ontbreekt aan goede, inhoudelijke debatten over klimaatmaatregelen. Met populisme en polarisatie gaan we het klimaatprobleem niet oplossen.  Wat we nodig hebben is een ambitieus, radicaal geluid uit het politieke midden, met echte oplossingen.     

De afgelopen 13 jaar werkte ik vanuit het bedrijfsleven aan een intelligente verduurzaming van Nederland. Daarbij heb ik steeds het gesprek gezocht met iedereen. Via koffiegesprekken, debatten, columns en podcasts. Nu wil ik in politiek Den Haag gaan knokken voor een duurzamer Nederland. Daarom stelde ik mij kandidaat voor het CDA, de partij van het radicale midden. We gaan vanuit het politieke midden met de oplossingen komen voor een duurzame samenleving. Zonder polarisatie en populisme. Het is nu het moment door te pakken naar de duurzame economie.

Geloof je ook in mijn verhaal? Help mij de Kamer in en steun m’n campagne met een donatie.

Doneer aan de campagne van Henri!

Doneren voor de campagne van Henri!
Hoeveel wilt u doneren?*

* Verplicht veld

Wist je dat Henri...

  • Meer dan 30 podcasts (‘Bontenbal en de Boer’) heeft gemaakt samen met energie-onderzoeker Remco de Boer, waarin ze het energienieuws van de week doornemen
  • Regelmatig columns en opiniestukken schrijft voor verschillende media
  • In maart 2020 samen musiceerde met zowel Marjan Minnesma van Urgenda als Marjan van Loon van Shell
  • Actief is op social media en graag met iedereen in gesprek gaat over effectief klimaatbeleid

Henri’s paspoort

  • Henri werd in 1982 geboren in Rotterdam-Zuid in een gezin van acht kinderen. 
  • Na de middelbare school studeerde hij natuurkunde aan de Universiteit van Leiden.
  • Sinds 2007 werkt hij in de energiesector, op dit moment als strateeg bij Stedin Groep.
  • Hij is getrouwd en is vader van twee jongens, van 7 en 10.
  • Henri woont nog steeds in Rotterdam (‘op Zuid’) en kent alle mooie en ongemakkelijke kanten van de stad.
  • In zijn vrije tijd maakt hij graag muziek (piano & saxofoon) en leest graag.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.