24 juni 2017

AB-HHNK: Kogel door de kerk voor NIOZ...!

31 mei: De mei-vergadering van het Algemeen Bestuur van HHNK kende twee belangrijke agendapunten.  Allereerst ging eindelijk de kogel door de kerk of HHNK extra geld uittrekt om het onderzoeksinstituut NIOZ op Texel te beschermen tegen de zeespiegelstijging. Na maanden van discussies met allerlei partijen is er 800.000 euro extra ter beschikking gesteld. Samen met extra geld van Rijkswaterstaat, de gemeente Texel en het ministerie van OCW kan de nieuwe waterkering nu worden aangelegd. De CDA-fractie van HHNK heeft zich erg ingespannen om dit resultaat te bereiken en is dus erg tevreden met de uitkomst.
Ander belangrijk punt was het goedkeuren van de Jaarstukken 2016. CDA-portefeuillehouder Financiën Jan Kramer kon veel complimenten in ontvangst nemen: bijna alle werk was uitgevoerd zoals gepland, er was weinig geld overgebleven, er was een goedkeurende accountantsverklaring en de Jaarstukken waren weer toegankelijker opgeschreven dan vorig jaar. Unaniem waren we dus al Algemeen Bestuur erg tevreden over het werk van HHNK in 2016!
Verder is het zgn. Water- en rioleringsplan Beverwijk en Heemskerk (NB de woonplaats van onze fractievoorzitter!) als hamerstuk vastgesteld. Dit plan is een schoolvoorbeeld hoe verschillende overheden, met verschillende verantwoordelijkheden (riolering, rioolwaterzuivering, grondwater, oppervlaktewater,...) samen kunnen werken. Dit is van groot belang in een tijd van klimaatverandering, die aan dit soort verantwoordelijkheden extra eisen stelt. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.