Frits Jonk

Kandidaat 10

Frits Jonk, echtgenoot van Anja en vader van dochter Ilja en Zoon Jauke.

Wij wonen al vele jaren in Graft, midden tussen de polders Schermer en Beemster met in mijn achtertuin de Eilandspolder.Mijn roots liggen in Schermerhorn

Ik heb een Agrarische opleiding genoten o.a RMTuS Hoorn, de HAS Den Bosch en aan de Univ. van Hertfordshire in Engeland

In het dagelijks leven werkzaam bij FloraHolland, de Bloemenveiling met vestigingen in o.a. Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg.

Ik ben manager van de het Kenniscentrum Product- en Ketenadvies.

Een onderzoeks, en adviesorganisatie van 20 man/vrouw op het gebied alles wat te maken heeft met  het verbeteren van houdbaarheid van bloemen en planten. Wij doen dit voor alles schakels in de sierteeltketen.

Daarnaast speel ik wekelijks een potje Voetbal, kan genieten van  leuk theater en reizen.Ik lees graag, boeken, kranten en cultuur.Probeer breed georiënteerd te blijven.

Tot 1 januari was ik gemeenteraadslid voor het CDA in Graft-De Rijp wat per 1 januari gefuseerd is met Alkaar en Schermer. Ben nu comissielid voor Ruimtelijke Ordening en Financien. 

Was ook 12 jaar voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Ordening.

Ik voel me al jaren thuis bij het CDA. Het motiveert mij dat het CDA dicht bij zichzelf blijft en waarden als eerlijk delen, het gezin, goed rentmeesterschap en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.Ik ben breed georiënteerd en het een breed netwerk. Ben laagdrempelig en heb aandacht voor iedereen met iets op zijn hart. Voor het waterschap wil ik stad en land vertegenwoordigen op een open, benaderbare wijze. Altijd bereid tot dialoog om te komen tot goede en veilige waterhuishouding en de garantei op schoon water in de regio.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.