Frank Frowijn, lid Algemeen Bestuur

Fractievoorzitter, kandidaat 1

Ik ben Frank Frowijn, 47 jaar en al 25 jaar als CDA-er actief. Ik ben enorm gehecht aan Noord-Holland met z’n mooie stranden, aantrekkelijk duingebied, gezellige dorpen, mooie steden en oer-Hollandse polderlandschap met fraaie vergezichten. Mijn roots liggen in West-Friesland. Mijn familie is afkomstig uit de Zaanstreek en zelf woon ik al weer twintig jaar met mijn gezin in de IJmond. Eerst in Heemskerk en nu in Beverwijk. 

Negentig procent onze aantrekkelijke provincie ligt echter onder de zeespiegel en zou zonder de inspanningen van het waterschap onder water komen te staan. Blijvende aandacht voor de waterveiligheid in Noord-Holland is dus van groot belang. Daarom heb ik mij voor de komende verkiezingen beschikbaar gesteld als lijsttrekker voor het CDA Waterschap Hollands Noorderkwartier. Ik wil mij daarbij nadrukkelijk gaan inzetten voor de nieuwe strijd van het waterschap tegen de wateroverlast die het gevolg is van enorme regenbuien van de laatste jaren. 

Iedereen is inmiddels wel bekend met de beelden van ondergelopen kelders, woningen of straten als gevolg van een enorme hoeveelheid regen die in korte tijd valt in een specifiek gebied. En er zijn steeds meer mensen die helaas uit eigen ervaring hierover kunnen meepraten. Deze nieuwe dimensie in de strijd tegen water betekent dat het waterschap in beweging moet komen. Om ook in de toekomst prettig te kunnen wonen, werken en recreëren moeten we onze steden en dorpen anders ruimtelijk gaan inrichten. Daarbij is een belangrijke (trekkers)rol weggelegd voor het waterschap. Met uw stem zal ik mij als lijsttrekker voor het CDA Waterschap Hollands Noorderkwartier hiervoor sterk willen gaan maken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.