Frits Brouwer,

Steunfractielid, Kandidaat 8

Ik ben Frits Brouwer, 64 jaar, geboren in Rotterdam, woonachtig in Heemskerk, getrouwd en heb 3 volwassen kinderen. Ik heb techniek (o.a. landmeten en ruimtevaart) gestudeerd aan de TU Delft en ben momenteel werkzaam als directeur van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens, een samenwerkingsverband van 24 overheden om o.a. alle file-informatie voor iedereen beschikbaar te maken.

In mijn woonplaats ben ik jarenlang bestuurslid van het CDA en ik heb het CDA ook 4 jaar vertegenwoordigd in de Gemeenteraad. Ik heb me nu kandidaat gesteld voor het CDA bij de waterschapsverkiezingen omdat ik als lid van het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier mijn politieke overtuiging als CDA’er kan verbinden met mijn beroepsmatige werkzaamheden van de laatste 15 jaar. Ik ben namelijk in de periode 1998-2003 Directeur Water van Rijkswaterstaat Noord-Holland geweest en in de periode 2003-2014 Directeur van het KNMI.

Ik ben ervan overtuigd dat het besturen van een waterschap geen gewone politiek is, maar dat een waterschap gebaat is bij inhoudelijk-deskundige bestuurders. Zij moeten namelijk moeilijke besluiten nemen over het verhogen van dijken en het vergroten van gemalen om te zorgen dat we droge voeten houden in een tijd van klimaatverandering.

Ik zie er naar uit om uw deskundige volksvertegenwoordiger te zijn, om zo – samen met mijn CDA-collega’s in de fractie - te helpen Noord-Holland boven het Noordzeekanaal droog te houden en er te zorgen voor schoon en voldoende water! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.